Annonce
Middelfart

Efter intern uro: Stor opbakning til DF-formand trods Tyrrestryp-exit

Torben Nielsen fortsætter trods interne stridigheder som formand for DF i Middelfart. Privatfoto

Torben Nielsen har efter den seneste tids ballade i DF Middelfart overvejet sin fremtid som formand for partiets lokalforening. Men ovenpå et bestyrelsesmøde mandag, hvor han oplevede stor opbakning, har han alligevel valgt at blive på posten.

Nordvestfyn: Efter byrådspolitiker Anni Tyrrestrup i sidste uge valgte at forlade DF og blive løsgænger grundet personlige uenigheder med parti- og byrådskollega Steffen Daugaard, har lokalformanden for partiet, Torben Nielsen, rigtig nok overvejet sin politiske fremtid. Men han fortsætter alligevel som formand.

Beslutningen skyldes, at han har oplevet stor opbakning fra de tilbageværende DF'ere i Middelfart, da de mødtes mandag til et bestyrelsesmøde.

- Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg har tænkt meget over min rolle efter den seneste tids problemer i partiet, og jeg tager også en del af skylden. Men vi holdt et møde, hvor partisekretær i DF, Poul Lindholm Nielsen, deltog, og han forklarede, at jeg har handlet efter bogen.

- Jeg har forsøgt at mæle og holde møder med parterne samt indkaldt til møder, når der var behov for det. Det har bare ikke været nok, og det er jeg ked af. Heldigvis oplevede jeg stor opbakning på mødet i går. Der var bestemt ikke interesse for, at jeg skulle gå som formand, og det har jeg valgt at lytte til. Det er jeg rigtig glad for, forklarer han.

Sagen Kort

Byrådspolitiker Anni Tyrrestrup, tidligere lokalformand for DF i Middelfart Anton Pedersen og byrådskandidat Helle Nissen for partiet ved seneste kommunalvalg valgte efter personlige stridigheder i sidste uge at melde sig ud af DF. De mener, at Steffen Daugaard har arbejdet på at rense ud i parti, hvilket de tre ikke har brudt sig om. Men den kritik har Steffen Daugaard stillet sig undrende overfor, idet han ikke mener at have oplevet dårligt samarbejde med Anni Tyrrestrup.

Formand for DF i Middelfart, Torben Nielsen, har brugt den seneste uge på at overveje, om han skulle gå som formand, da han ikke har kunnet få parterne til at enes, men efter et bestyrelsesmøde mandag, hvor han oplevede fuld opbakning blandt partiets medlemmer, har han valgt at fortsætte.

Partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Linholm Nielsen, ser ikke den seneste tids ballade i DF Middelfart som et symptom på en dårlig partikultur, men at partiet arbejder på at få partifæller til at sige til, når der er problemer, idet ledelsen i DF er lydhør. Pressefoto

Flere møder

Torben Nielsen anerkender, at det var en spand koldt vand, der ramte ham, da Anni Tyrrestrup valgte at gå og tage flere garvede partimedlemmer med sig. Derfor har den seneste tids uro og personlige uenigheder også fået ham til at øge sit fokus på kommunikationen i partiet - ikke mindst med det eneste tilbageværende byrådsmedlem, Steffen Daugaard.

- Vi forsøger at se fremad nu, og en af de ting, vi har ændret, er, at vi har optrappet antallet af møder, så vi får talt sammen løbende. Det forsøgte jeg også tidligere, men det har ikke været nok. Derfor øger vi nu mødeantallet, og vi har også lavet en fast mødedag, forklarer han.

Steffen Daugaard er glad for, at Torben Nielsen bliver på posten som formand, og han ser også frem til den øgede mødeaktivitet.

- Jeg er rigtig glad. Jeg har ikke følt mig svigtet af partiet, men jeg hilser bestemt flere møder velkommen. Det er godt, at der kommer mere fokus på kommunikation, fortæller han.

Annonce

Ung organisation

Der er ikke første gang, der er problemer i DF's byrådsgruppe i Middelfart. I 2014 blev Svend-Aage Nielsen ekskluderet fra partiet, og der har de seneste år været problemer med DF-politikere rundt om i de fynske byråd. Den nordfynske byrådspolitiker René Lundegaard blev blandt andet smidt ud af partiet tilbage i 2016, mens DF i Svendborg så sent som i forrige uge har måttet vinke farvel til Jens Munk, der forsøgte at vælte Dorte Ullemose som lokalformand.

På trods af de mange uroligheder i lokalt ser partisekretær Poul Lindholm Nielsen ikke problemerne som et symptom på en dårlig partikultur.

- Vi er et forholdsvis ungt parti, og det tager mange år at skabe en stabil lokalorganisation. Det er korrekt, at Fyn har været hårdt ramt af interne uroligheder, men det er ikke noget, vi ser som et faresignal. Kristian (Thulesen Dahl, landsformand, red.) råder vores medlemmer til at sige pyt i højere grad, end de gør nu. Vi forsøger at forklare vores medlemmer og politikere, at de skal gribe fat i os i stedet for at blive sure og melde sig ud af partiet. Det er en stor beslutning, som ikke kan laves om, når pressen først har skrevet historien. Vi kan dog kun råde og vejlede, men det er noget, vi arbejder på løbende, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce