Annonce
Erhverv

Efter klager fra overboer og påbud fra kommunen: Stor mystik om cocktailbars fremtid

Mona Frankby åbnede Cocktail & Lounge Bar i Prinsessegade i december 2017. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Cocktail & Lounge Bar, der åbnede for to år siden, kan være fortid efter krav om støjdæmpende tiltag.
Annonce

Fredericia: Fortsætter Cocktail & Lounge Bar med at lange drinks over disken i kælderen i Prinsessegade, eller er baren fortid?

Stiller man spørgsmålet til ejeren af Cocktail & Lounge Bar, Mona Frankby, er svaret, at baren fortsætter sin drift som hidtil - også på den anden side af nytår. Hun ønsker dog ikke at svare på yderligere spørgsmål.

Ifølge Evald Lauridsen, der er udlejer af ejendommen i Prinsessegade 39, er Mona Frankby og dermed Cocktail & Lounge Bar ikke længere er lejer af lokalet.

- Kongens foged var der i går (onsdag, red.) og sætte hende ud, og jeg var til stede, siger Evald Lauridsen til Fredericia Dagblad, der ikke ønsker at fortælle, hvorfor fogeden var involveret.

Fredericia Dagblad beskrev i september, hvordan klager fra andre af ejendommens beboere havde ført til, at Cocktail & Lounge Bar blev pålagt at lave støjdæmpende tiltag for at sænke generne ved baren. Det fik dengang Mona Frankby til at overveje, hvorvidt hun fortsat skulle drive baren videre.

- Det er sindssygt hårdt, og vi er næsten der, hvor jeg siger, at jeg ikke vil mere. Kommer lydmålingen til at vise, at jeg larmer 26 decibel, skal hele loftet sænkes, og det koster rundt regnet 100.000-120.000 til at lægge gips og to lag isolering ind, sagde Mona Frankby dengang.

Annonce

Påbud om støjreducering

Hos Fredericia Kommune bekræfter man, at man har været inde over sagen, der omhandler overtrædelse af støjgrænser samt et påbud om at gennemføre støjbegrænsende foranstaltninger.

Ingeniør Henrik Jørgensen fra Natur og Miljø fortæller, at kommunen tidligere på året modtog en mail, hvor der stod, at Cocktail & Lounge Bar havde opsagt sin lejekontrakt, der udløber 31. december. Derfor er Fredericia Kommune heller ikke gået videre med kravet om, at der skulle lægges en dæmper på støjen.

- Nogle sager er bare lidt mere træge end andre. Hvis man melder hende til politiet, ville det måske være det samme som at lukke virksomheden, og det er vi jo heller ikke interesserede i. Vi er interesserede i, at man kan drive sin aktivitet, men det skal være inden for rammerne af lovgivningen og på nogle vilkår, som gør, at alle kan være der - det vil sige også naboerne, siger Henrik Jørgensen.

- Hvis ikke baren følger det påbud, der er givet, hvad er næste skridt så?

- Hvis der ikke er nogen fremdrift i det, så er det en politianmeldelse, der er næste skridt. Det er almindelig procedure, siger han.

Cocktail & Lounge Bar åbnede for to år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce