Annonce
Erhverv

Efter konkurs: 'Festmester' har rejst sig igen trods turbulent år

Mette og Palle de Place overtog i 2013 serviceudlejningsfirmaet Festmesteren ApS på Calvinsvej i Fredericia efter Birger Dyrby (th). Siden gik det galt, og der måtte indgives konkursbegæring i 2018. Arkivfoto: Torben Glyum
Festmesteren på Calvinsvej med glas, porcelæn, bestik, stole og borde gik ned i 2018. Stor lokal vognmand overtog og ansatte indehaver. Nu viser regnskab, at det går den rigtige vej.
Annonce

Fredericia: Efter en økonomisk nedtur i starten af 2018 er serviceudlejningsfirmaet Festmesteren ApS i Fredericia på ret kurs igen.

Firmaet på Calvinsvej blev begæret konkurs i februar sidste år af ejeren selv, Palle de Place. Han købte tilbage i 2013 Festmesteren af den forrige indehaver, Birger Dyrby.

Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad trådte Dueholm Vognmandsforretning ApS på Nordre Ringvej herefter til i april 2018 og købte serviceudlejningsfirmaet efter Palle de Place. Tredje generation i den 25 mand store transportvirksomhed, Kim Dueholm, kender ham fra barndomsårene og ansatte Palle de Place.

Til erhverv og private

Festmesteren på Calvinsvej i Fredericia udlejer blandt andet bestik og service, glas og porcelæn, køkkentøj, duge og servietter, pavilloner og telte, borde, stole og bænk og øvrige ting til fester og arrangementer.
Annonce

Fortjeneste vokset

Nu er regnskabet for det turbulente 2018 klar.

I tallene fra Erhvervsstyrelsen kan man læse, at det blev til et overskud før skat på beskedne 12.098 kroner i 2018 mod et endnu mindre plus på 3332 kroner i 2017.

Bruttofortjenesten, der er et udtryk for indtægter fratrukket blandt andet vareforbrug og produktionsomkostninger, landede på plus 187.539 kroner i 2018 mod minus 9375 kroner i 2017.

Annonce

Indehaver med nye opgaver

- Det at vi overtog, gav ro på og luft hos Palle, tror jeg, og vi har også kunnet udnytte synergieffekter, forklarer Kim Dueholm til Fredericia Dagblad:

- Palle har blandt andet fået taget truckcertifikat og arbejder nu hos os med andre opgaver, når der for eksempel er stille perioder i Festmesteren.

Udlejningsbranchen kan være mere eller mindre sæsonafhængig af eksempelvis konfirmationer, sommerfester og julefrokoster.

Tredje generation i den store lokale Dueholms Vognmandsforretning ApS, Kim Dueholm (her med hustruen Jane), kendte Palle de Place fra barndommen. Han gik ind og overtog Festmesteren efter konkursen sidste år, ansatte Palle de Place og udnyttede synergieffekter mellem de to firmaer. Nu er Festmesteren ApS på vej op igen – med overskud i regnskabet for hele 2018. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

Effektivisere logistikken

- Vi har investeret i nye borde, stole, bænke og andet, og planen er da, at Festmesteren skal konsolideres nu og siden vokse, siger Kim Dueholm:

- Vi har også kunnet trække på vores store netværk, når vores kunder for eksempel har hørt, at vi har overtaget Festmesteren: "Nå, men kan I så ikke lige sende os et tilbud...".

Derudover peger han på, at Dueholm råder over større lastbiler, så udbringning og afhentning af det lejede er blevet effektiviseret.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce