Annonce
Fredericia

Efter kritik af byens juvel: Vedligehold af vold kommer på dagsordenen efter sommerferien

Det er visse steder svært at se volden for bare træer, har kritikken lydt fra blandt andet Ole Klottrup. Næstformand i kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen vil tage kritikken med til udvalgsmøde efter sommerferien. Han er enig i, at der skal tages godt hånd om fæstningen, men at der også skal være plads til natur, hvor man kan møde et rådyr. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kultur- og idrætsudvalget vil samle op på den kritik, der har været i sommer af voldanlæggets tilstand. Næstformand i kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen (V) vil drøfte det med kollegerne. Han nyder selv gåture på volden og er enig i, at der skal værnes om byens juvel.

Fredericia: Skal der findes flere penge til vedligehold af Fredericia Vold? Det spørgsmål skal politikerne i kultur- og idrætsudvalget drøfte, når de samles efter sommerferien.

- Det er helt naturligt, at vi lytter til den kritik, der har været rejst af blandt andre Ole Klottrup om vedligeholdelsen af volden. Jeg har også fulgt debatten på Facebook og kan læse, at mange er enige. Derfor skal vi selvfølgelig ind og forholde os til den kritik, siger Christian Jørgensen, næstformand i kultur- og idrætsudvalget.

Christian Jørgensen konstaterer, at Fredericia Kommune i anden sammenhæng får kritik for at være den kommune i landet, som bruger flest kroner per indbygger på kultur.

- Det er netop, fordi der i vores kulturbudget ligger udgifterne til at vedligeholde Fredericia Vold, men derfor kan det godt være, at der er noget, vi skal gøre anderledes, siger Christian Jørgensen.

Der er budgetteret med godt 1,6 mio. kroner til pleje af volden i 2019.

Annonce

Jeg synes, at man i kritikken også skal være opmærksomme på, om det er dårlig vedligehold eller vild natur. Jeg synes, at det er fint, at man på voldanlægget også kan møde et rådyr.

Næstformand i kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen (V)

Nørreport er træls

Næstformanden ynder selv at gå tur på voldanlægget med sin hund, og han sværmer mest for den romantiske del af voldanlægget fra Prangervej via den hvide bro til bastionerne mod Prinsens Port.

- Jeg synes, at man i kritikken også skal være opmærksom på, om det er dårlig vedligehold eller vild natur. Jeg synes, det er fint, at man også på voldanlægget kan møde et rådyr, siger Christian Jørngesen.

Omvendt er han helt enig i, at der er områder, der trænger til at blive løftet.

- Jeg er da også irriteret over, at Nørreport ser ud, som den gør, siger han.

Fæstningen er unik

At kritikken kommer fra en tidligere formand for naturfredningsforeningen undrer Christian Jørgensen en smule.

- Hvis vi skulle slå volden, så den står som en golfbane, mister vi en masse af den biodiversitet, som Ole Klottrup ved andre lejligheder efterspørger, pointerer han.

- Men er du enig i hans kritik af, at man flere steder ikke kan se, at det er et fæstningsanlæg, man går på?

- Det er klart, at vi skal sikre, at fæstningen fremstår tydelig. Det er et helt unikt anlæg og en juvel, vi skal passe på, men der må gerne være plads til begge dele, mener Christian Jørgensen.

Det irriterer også Christian Jørgensen (V), at Nørreport tager sig ud, som den gør. Det vil være en af de ting, udvalget skal drøfte. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce