Annonce
Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Enhedslistens Benny Dall har som den eneste af byrådets 25 medlemmer stemt nej til plangrundlaget for Marina City. Nu fortæller en rapport, som Benny Dall tilfældigt fik kendskab til, at miljøkonsekvenserne af projektet ikke er belyst godt nok. Foto: Søren Gylling
Ekspert rejser alvorlig tvivl om de beregninger, der ligger til grund for Kolding Kommunes ansøgning til Miljøstyrelsen om at måtte dumpe 360.000 kubikmeter havbundsslam ved Trelde Næs. Nu rejser Enhedslisten sagen politisk og kræver nye beregninger af konsekvenserne for natur og fauna.

Kolding: Kolding Kommune skal standse alt yderligere forarbejde til Marina City, indtil der er gennemført nye beregninger af de konsekvenser, som det kæmpemæssige projekt vil få for miljøet, naturen og dyrelivet i Kolding Fjord og Lillebælt.

Det mener Enhedslisten, som nu rejser sit krav i byrådets plan- bolig og miljøudvalg.

Kravet kommer på baggrund af havmiljøekspert, lektor og PhD ved Syddansk Universitet Mogens Flindts alvorlige kritik af de beregninger, som ingeniørfirmaet Niras har lavet for Kolding Kommune i forbindelse med kommunens ansøgning til Miljøstyrelsen om at måtte dumpe - i fagsprog kaldet klappe - 360.000 kubikmeter opgravet slamlignende havbund fra Marina Syd ved Trelde Næs i Lillebælt. Mogens Flindt er rådgiver for Miljøstyrelsen i sagen.

Annonce

- Mogens Flindts rapport diskvalificerer Niras' metoder og konklusioner og anbefaler nye simuleringer for at fastslå påvirkningen af klapningen.

- Det finder vi i Enhedslisten stærkt bekymrende, og vi vil anbefale, at Kolding Kommune efterkommer Mogens Flindts anbefalinger, skriver byrådsmedlem Benny Dall (EL) i sin anmodning fra i fredags til by- og udviklingsdirektør Merete Dissing om at få optaget sagen på udvalgets næste møde.

Helt tilfældigt

- Det er slemt nok i sig selv, at Kolding Kommunes rådgivere kan komme i en situation, hvor deres faglige ekspertise beklikkes. Mogens Flindt mener jo, at vi risikerer at sprede mere død og ødelæggelse, end Niras forudser.

Det er en så alvorlig udmelding, at forvaltningen burde have ladet den gå videre til byrådet eller plan- bolig- og miljøudvalget omgåpende. Jeg forstår slet ikke, at det ikke er sket.

Benny Dall, Enhedslisten

- Det, synes jeg, er så alvorlig en udmelding, at forvaltningen burde have ladet den gå videre til byrådet eller plan- bolig- og miljøudvalget omgående. Jeg forstår slet ikke, at det ikke er sket, siger Benny Dall, der fik kendskab til Mogens Flindts rapport helt tilfældigt, da han mødte havmiljøeksperten til et møde i Vejle den 5. september i en anden sammenhæng.

- Jeg talte med ham i en pause, og han fortalte mig, at han havde lavet en rapport om Marina City, fortæller Benny Dall, som derefter henvendte sig by- og udviklingsdirektøren, der fik rapporten fremskaffet til ham.

- Jeg ville gerne have haft informationen noget før og ikke baseret på tilfældigheder. Nu vil jeg gerne have politisk styr på, hvad vi gør i den her sag, siger Benny Dall.

Merete Dissing forklarer, at hun ser Mogens Flindts rapport som "et led i en almindelig dialog"  mellem Miljøstyrelsen, Niras og Kolding Kommune, og at hun i første omgang havde tænkt sig at afvente, hvad dialogen munder ud i, før hun ville orientere politikerne - altså for eksempel, at der skal laves nye beregninger af miljøkonsekvenserne.

På grund af den aktuelle opmærksomhed om sagen affødt af Enhedslisten valgte hun dog mandag at orientere byrådet.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

Erhverv

Specialbutik i Sdr. Bjert drømmer om mere: Vil være et andelsejet samlingspunkt med bar, bryghus og spisested

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce