Annonce
Kolding

Efter kritik fra kommunens mindste skole: Politikere dropper at lægge klasser på småskoler sammen

Forældre og ansatte ved Koldings små skoler slipper for at blive tvunget til at slå to små klasser sammen på tværs af årgange, hvis der er under 28 elever i dem i alt. Politikere droppede torsdag spareforslag. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Det kommer alligevel ikke på tale at lægge klasser sammen på tværs af årgange på skoler med få elever i klassen. Politikere har fuldstændig droppet spareforslag om sammenlægning af klasser. Skoleformand jubler.
Annonce

Kolding: Et spareforslag om at lægge små klasser sammen på tværs af årgange på Koldings små skoler, er nu helt og aldeles taget af bordet.

Det sker, efter at formanden for Ødis Skoles bestyrelse kritiserede et spareforslag fra embedsmænd i børne- og uddannelsesforvaltningen om fremover at lægge små klasser sammen på tværs af årgange, hvis der er under 28 elever i klasserne i alt. Skolerne ville ifølge forslaget kun få tildelt penge til én klasse i disse tilfælde.

Forslaget ville på helårsbasis spare kommunen for 2,1 millioner kroner om året og ville især ramme kommunens mindste folkeskoler, hvor der ofte ikke er særlig mange elever i klassen. På Ødis Skole ville forslaget betyde, at 1. og 2. klasse, 3. og 4. klasse og 5. og 6. klasse skulle slås sammen.

Men skolebestyrelsesformand Kira Nielsen pegede i JydskeVestkysten på, at det kunne blive uholdbart for den lille skole kun at have tre klasser foruden 0. klasse, og at der ville være så få lærere tilbage, at det ville være svært at drive skole. Hun og resten af bestyrelsen mente, at skolen risikerede at lukke.

Annonce

Glad skoleformand

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), siger, at man i Kolding har valgt at bevare flere små skoler, og at man ønsker at sikre undervisningen der. Desuden rammes de små skoler i forvejen også af de generelle nedskæringer, som følger med sparerunden.

- Vi ønsker at opretholde et højt niveau, og vi anerkender deres bekymring. Beslutningen er et signal om, at vi ønsker at have de små skoler. Hvis vi havde et ønske om at lukke skoler, ville vi gøre det direkte og ikke indirekte, siger Kristina Jørgensen.

Kira Nielsen jubler over beslutningen om at skrotte spareforslaget.

- Vi er meget glade for, at de har lyttet, og det viser, at det batter at stå op for det, man tror på. Den her beslutning indikerer, at man ønsker at bevare de små skoler, og det giver os et håb for at bevare skolen i den konstellation, der er i dag. Men vi vil altid være på stikkerne for at kæmpe for skolen, siger Kira Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce