Annonce
Fredericia

Efter kritik: Havneselskab tager byråds reaktion til efterretning og er klar til tættere dialog

Formand for bestyrelsen for ADP A/S Erik Østergaard har sammen med den øvrige bestyrelse taget byrådets reaktion på redegørelsen fra selskabet til efterretning. Det har endnu ikke været muligt at træffe bestyrelsesformanden for yderligere kommentarer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bestyrelsen for havneselskabet ADP er klar til at sikre en tættere kontakt til ejerne - de tre byråd i Fredericia, Nyborg og Middelfart - efter kritisk sag om håndtering af forbrug til rejser, repræsentation, m.m. Redegørelsen viser, at sagen blev løst professionelt, fastslår bestyrelsen i svar til Fredericia Byråd.

Fredericia: De reelle ejere af havneselskabet ADP A/S Fredericia, Middelfart og Nyborg Kommuner har i et fælles brev gjort klart, at man gerne havde set, at bestyrelsen for selskabet havde inddraget dem i håndtering af en alvorlig sag om uregelmæssigheder omkring den tidligere direktør.

I en pressemeddelelse har Fredericia Byråd kritiseret det faktum, at politikerne ikke blev orienteret.

ADP tager i en pressemeddelelse om sagen byrådets opfordring til efterretning, men konstaterer samtidigt, at redegørelsen omkring sagen viser, at bestyrelsen håndterede sagen professionelt og med aktionærernes interesse for øje.

Annonce

- ADP vil fremadrettet knytte en endnu tættere kontakt til byrådene, så vores aktionærer kan betrygges i, at vi sikrer den bedst mulige drift til gavn for borgerne i de tre ejerkommuner, lover bestyrelsen i svaret til byrådet.

Havneselskabets bestyrelse slår fast, at den skal sikre, at aktionærerne – dvs. i sidste ende Fredericias, Nyborgs og Middelfarts borgere, får mest muligt ud af driften af deres aktiv.

- Det gøres inden for rammerne af gældende lovgivning, herunder aktieselskabslovgivningen, samt ikke mindst de rammer og strategier for selskabets drift og udvikling, som de tre ejerkommuner har fastlagt i selskabets vedtægter og kommunernes indbyrdes aktionæroverenskomst, skriver bestyrelsen.

ADP vil fremadrettet knytte en endnu tættere kontakt til byrådene, så vores aktionærer kan betrygges i, at vi sikrer den bedst mulige drift til gavn for borgerne i de tre ejerkommuner, lover bestyrelsen i svaret til byrådet.

Pressemeddelelse fra havneselskabet ADP A/S

Selskab i vækst

Selskabet konstaterer i den forbindelse, at der gennem de seneste år er sket en betydelig modernisering, professionalisering og udvikling af selskabet.

- Og det er yderst tilfredsstillende, at selskabet i år, i et i øvrigt stærkt konkurrencepræget marked, forventer at levere det bedste årsresultat nogensinde med en kraftig stigning i omsætning og resultat, noterer selskabet.

Bestyrelsen afviser ikke, at der kan ske forbedringer, også hos ADP, og man noterer sig, at ejerne ønsker at udvise et endnu mere aktivt ejerskab.

- Det hilses velkomment og ses som en mulighed for yderligere at styrke selskabets vækststrategi og realiseringen af samme, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det har endnu ikke været muligt at træffe bestyrelsesformand i ADP A/S Erik Østergaard for yderligere kommentarer til sagen. Herunder en nærmere forklaring på, hvordan man håndterede sagen fra bestyrelsens side, og hvorfor man valgte ikke at orientere ejerne - byrådet.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Nedlagt handelsmarked forfalder: Men ejer har planer med stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Fredericia For abonnenter

Bevaringsværdig ejendom i Prinsessegade skal rives ned - i stedet kommer der syv nye lejligheder

Fredericia HK

Bundproppen venter i Helsinge: Derfor er Nordsjælland-opgør ikke nødvendigvis en walk over-kamp for FHK

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Alarm 112

Pludselig røg det ene hjul af Johnnys bil: Hjulbolte løsnet i løbet af natten

FC Fredericia For abonnenter

Derfor hægter FC Fredericia med en sejr på vestkysten én af rivalerne helt af

Fredericia For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Fredericia

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Sommerhuse skal beskyttes mod oversvømmelser: Får lov til at lave 600 meter langt dige

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Forventer snarlig åbning: Derfor rykker Intersport tilbage til Fredericia

Alarm 112 For abonnenter

Pushere gemte narko i lejligheder - nu venter fængsel i over to år

Fredericia

Du spørger - kandidaterne svarer: Hvordan får vi flere lokale uddannelser?

Annonce