Annonce
Sport

Efter langt tilløb: Nu er Malte Amundsen solgt

Malte Amundsen spillede mod AGF sin kamp nummer 59 for VB, og det har siden vist sig at være den sidste i denne omgang. Nu fortsætter venstrebacken sin karriere i USA. Arkivfoto: Mette Mørk
22-årige Malte Amundsen skifter Danmark og Vejle Boldklub ud med USA og New York City FC.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub sælger venstrebacken Malte Amundsen til New York City FC, der spiller i den bedste amerikanske række, Major League Soccer.

- Vi fik et attraktive tilbud fra amerikanerne, og det benyttede vi os af, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

Han ønsker ikke at fortælle, hvad New York City FC betalte for Malte Amundsen.

Venstrebacken var mod afslutningen af efterårets transfervindue kædet sammen med AGF, men ifølge Jacob Krüger var der ikke i denne omgang interesse fra århusiansk side.

Salget var længe under vejs længe. Det langstrakte forløb skyldtes, at det trak ud med det obligatoriske lægetjek. , som normalt foretages af den købende klub.

På grund af coronakrisen var det vanskeligt at få lægestaben fra den amerikanske klub til Danmark og Malte Amundsen til USA, og derfor endte det med, at New York City FC fandt en dansk længe, som lægetjekkede Malte Amundsen. Det amerikanske transfermarked er åbent frem til begyndelsen af maj, og derfor kan handlen gennemføres.

Allerede op mod det danske transfervindues afslutning 1. februar lå det klart, at Malte Amundsen blev solgt, og derfor hentede VB en erstatning i form af Pierre Bengtsson, som VB lejede af FC København.

På grund af det forestående salg spillede Malte Amundsen ikke med i VB’s to seneste kampe; superliga-kampen mod Sønderjyske og torsdagens pokalkvartfinale mod Randers FC.

Annonce

Med i stor fodbold-familie

Malte Amundsen, der i tirsdags fyldte 22 år, kom til VB for to år siden fra norske Rosenborg, og han spillede 59 kampe for VB og scorede to gange. Det ene af de to mål var sejrsmålet, da VB i denne sæson hjemme på Vejle Stadion vandt 3-2 over Lyngby.

Malte Amundsen har desuden spillet i HB Køge og på en lejeaftale i den tyske klub Braunschweig.

New York City FC er en del af City Football Group, som udover New York City FC ejer en stribe fodboldklubber kloden over. Det er blandt andre engelske Manchester City, spanske Girona, Lommel SK i Belgien, franske Troyes, og klubber i Australien, Kina, Japan, Uruguay og Indien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Annonce