Annonce
Fredericia

Efter lukninger: Tegnsprogsforening er bekymrede på medlemmernes vegne

Fredericia Tegnsprogsforening har 260 medlemmer og vurderer, at der findes op til 400 tolkebrugere i Fredericia Kommune. Foreningen understreger, at døve er meget visuelle, hvilket også gælder, når de skal bestille en tegnesprogstolk. Arkivfoto: Morten Pape
To tolkefirmaet er i løbet af året lukket i Fredericia, hvorfor der indtil for nylig har været en periode uden mulighed for at bestille tegnsprogstolke. Det er et problem, mener Fredericia Tegnsprogsforening, der har fundet en midlertidig løsning.

Fredericia: Lukninger hos to tolkefirmaer i Fredericia har spredt bekymring hos Fredericia Tegnsporgsforening og dens medlemmer.

Tidligere på året lukkede både Team Tegn og Tolk Danmark deres kontorer i Fredericia, og dermed er der ingen mulighed for at henvende sig fysisk, hvis man som eksempelvis døv har behov for at booke en tegnsprogstolk i Fredericia.

- Fredericia er en by med mange tolkebrugere, alle med forskellige behov for at bestille tolk, om end det er fysisk eller elektronisk. Men en stor del har brug for at kunne henvende sig fysisk og bestille tolk, og den mulighed bliver frarøvet denne gruppe. Hvor skal de kunne bestille tolk fremadrettet?, skriver bestyrelsesmedlem Tine Lind på vegne af Fredericia Tegnsprogsforening i et åbent brev, som de uddyber i en mail til Fredericia Dagblad.

- Vi mener, at det giver væsentlige udfordringer, at medlemmerne ikke har mulighed for at bestille tegnsprogstolk til det, de har brug for tolk til for eksempel læge, familiefest, speciallægebesøg med mere. Uden en tegnsprogstolk er det begrænset, hvor meget de eksempelvis får ud af en lægesamtale.

Annonce

Mange føler sig mest tryg ved at kommunikere ansigt til ansigt og ikke via Skype, Facetime med mere.

Tine Lind, Fredericia Tegnsprogsforening

Midlertidig løsning på plads

Foreningen vurderer, at der findes op til 400 tolkebrugere i Fredericia Kommune. De understreger samtidig, at døve er meget visuelle, hvilket også gælder, når de skal bestille en tegnesprogstolk.

- Mange føler sig mest tryg ved at kommunikere ansigt til ansigt og ikke via Skype, Facetime med mere. Tryghed er et vigtig parameter, skriver Tine Lind.

Som en midlertidig løsning har Fredericia Tegnsprogsforening frem til 28. februar lavet en aftale med tolkefirmaet Tegnsprogstolken.dk. Det betyder, at firmaet låner et kontor af Fredericia Tegnsprogsforening hver onsdag, hvor de, der ønsker at bestille tolk fysisk, kan henvende sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce