Annonce
Fredericia

Efter lukninger: Tegnsprogsforening er bekymrede på medlemmernes vegne

Fredericia Tegnsprogsforening har 260 medlemmer og vurderer, at der findes op til 400 tolkebrugere i Fredericia Kommune. Foreningen understreger, at døve er meget visuelle, hvilket også gælder, når de skal bestille en tegnesprogstolk. Arkivfoto: Morten Pape
To tolkefirmaet er i løbet af året lukket i Fredericia, hvorfor der indtil for nylig har været en periode uden mulighed for at bestille tegnsprogstolke. Det er et problem, mener Fredericia Tegnsprogsforening, der har fundet en midlertidig løsning.
Annonce

Fredericia: Lukninger hos to tolkefirmaer i Fredericia har spredt bekymring hos Fredericia Tegnsporgsforening og dens medlemmer.

Tidligere på året lukkede både Team Tegn og Tolk Danmark deres kontorer i Fredericia, og dermed er der ingen mulighed for at henvende sig fysisk, hvis man som eksempelvis døv har behov for at booke en tegnsprogstolk i Fredericia.

- Fredericia er en by med mange tolkebrugere, alle med forskellige behov for at bestille tolk, om end det er fysisk eller elektronisk. Men en stor del har brug for at kunne henvende sig fysisk og bestille tolk, og den mulighed bliver frarøvet denne gruppe. Hvor skal de kunne bestille tolk fremadrettet?, skriver bestyrelsesmedlem Tine Lind på vegne af Fredericia Tegnsprogsforening i et åbent brev, som de uddyber i en mail til Fredericia Dagblad.

- Vi mener, at det giver væsentlige udfordringer, at medlemmerne ikke har mulighed for at bestille tegnsprogstolk til det, de har brug for tolk til for eksempel læge, familiefest, speciallægebesøg med mere. Uden en tegnsprogstolk er det begrænset, hvor meget de eksempelvis får ud af en lægesamtale.

Mange føler sig mest tryg ved at kommunikere ansigt til ansigt og ikke via Skype, Facetime med mere.

Tine Lind, Fredericia Tegnsprogsforening

Annonce

Midlertidig løsning på plads

Foreningen vurderer, at der findes op til 400 tolkebrugere i Fredericia Kommune. De understreger samtidig, at døve er meget visuelle, hvilket også gælder, når de skal bestille en tegnesprogstolk.

- Mange føler sig mest tryg ved at kommunikere ansigt til ansigt og ikke via Skype, Facetime med mere. Tryghed er et vigtig parameter, skriver Tine Lind.

Som en midlertidig løsning har Fredericia Tegnsprogsforening frem til 28. februar lavet en aftale med tolkefirmaet Tegnsprogstolken.dk. Det betyder, at firmaet låner et kontor af Fredericia Tegnsprogsforening hver onsdag, hvor de, der ønsker at bestille tolk fysisk, kan henvende sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Annonce