Annonce
Erhverv

Efter måneders træning: Lene fra Iris Blomster vinder guld i Italien

Ler og oliven indgik i denne opgave, som Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, sammen med kollegaen Louise Gråkjær kunne forberede sig på. Privatfoto

Lene Møller Christiansen og kollegaen Louise Gråkjær fik guld ved international konkurrence i Syditalien.

Fredericia/Italien: Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, og hendes makker, Louise Gråkjær, kom mandag nat hjem med et særdeles fornemt mesterskab i kufferten.

De vandt en højt estimeret international konkurrence inden for florist-verdenen, Art de Florente, som fandt sted i Levarano, der ligger nede i støvlen i Italien.

Bag konkurrencen står italieneren Ivan Berg, som deltog i den floristkonkurrence, der tidligere fandt sted i forbindelse med 6. Julidagene i Fredericia.

Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, kan føje endnu en stor international anerkendelse til sin samling. Denne gang vandt hun sammen med kollegaen Louise Gråkjær guldmedaljen ved Art de Florente i Syditalien. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Havde ikke regnet med det

- Vi konkurrerede med meget dygtige hold fra blandt andet Østeuropa, så vi havde på forhånd sagt til hinanden, at vi ville tage konkurrencen som en oplevelse, fortæller Lene Møller Christiansen, der sammen med kollegaen fra Skjern for to år siden fik en sølvmedalje ved konkurrencen.

Denne gang var det sværere for dem at forberede sig, da Louise Gråkjær med sin mand er flyttet til Gøteborg. Derfor måtte meget af træningen foregå over telefon og sms. Emnet for den lukkede opgave var "Den italienske kultur". De endte med at vælge ler, da Levarano er kendt for lertøj, og oliven, da Apulien også er kendt for sine store olivenmarker, og at sammensætte det med nordisk blomsterbinderi. Blomsterne plukkede de i italienske grøftekanter. Denne kategori endte de med at vinde.

Den imponerende dekoration på den lille ladvogn, som nærmest er en lille knallert. Denne kategori vandt de to danskere også. Privatfoto
Annonce

Vandt suverænt

Derudover var der to lukkede opgaver. I den ene skulle de pynte et lad til en slags knallert, mens de i den sidste skulle kreere en kæmpestor buket.

- Vi brugte mange blomster til ladet, og derfor havde vi knap så meget at gøre godt med til den sidste opgave, fortæller Lene Møller Christiansen.

Det blev også til en førsteplads med ladet, mens sidste opgave gav en tredjeplads. Alt i alt fik de så mange point, at de tog en samlet førsteplads blandt de 14 deltagerlande, som havde kvalificeret sig for at kunne deltage i denne prestigefyldte konkurrence, hvor overdommeren netop har udfærdiget de strenge internationale regler for konkurrencer for florister.

Forberedelserne til konkurrencen begyndte ved juletid, mens den egentlige konkurrence fandt sted fra lørdag morgen til søndag eftermiddag her i pinsen.

- Bagefter havde vi brug for lige at køre til stranden en times tid og slappe af, siger en meget glad Lene Møller Christiansen tirsdag morgen.

Hun skulle lige have overstået en travl mors dag i butikken sidste søndag, inden hun mentalt kunne flytte tankerne til konkurrencen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Marianne sender tøj til store kvinder i hele landet: - Det kan være tabubelagt at gå ind i en butik med store størrelser

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Annonce