Annonce
Fredericia

Efter møde om opgravning af Vesterbrogade: Virksomheder føler sig imødekommet

De erhvervsdrivende havde forventning om et konstruktivt møde om den kommende opgravning af Vesterbrogade. De fik, hvad de kom efter, men kan endnu ikke udtale sig om den konkrete løsning, der er i spil. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der er fundet en løsning på det omfattende gravearbejde i Vesterbrogade i 2020, som de erhvervsdrivende er positive over. Parterne mødtes mandag eftermiddag, men ingen ønsker at udtale sig om løsningen, før den er konfirmeret af bestyrelsen i Fre

Annonce

Fredericia: Det var en lettet og optimistisk bagermester Bjarne Wetche, som sidst på eftermiddagen forlod et møde med Fredericia Spildevand og Energi, Fredericia Kommune og Business Fredericia. Mødet havde fokus på sommerens varme tema om opgravning af Vesterbrogade i forbindelse med klimasikring af Nørrebrogade-kvarteret.

- Jeg har stor ros til Fredericia Kommune og Fredericia Spildevand og Energi for at have lyttet til os. Jeg føler, at vi er blevet imødekommet i forhold til vores ønsker, og jeg håber nu, at aftalen kan blive bekræftet af den samlede bestyrelse i Fredericia Spildevand, siger Bjarne Wetche til Fredericia Dagblad.

- Kan du sige, hvordan I er blevet imødekommet. Er projektet blevet hurtigere, eller hvordan bliver det grebet an?

- Jeg vil ikke sige noget om den konkrete løsning, vi er blevet præsenteret for endnu. Bestyrelsen skal først mødes om et par dage, og det er først, når de har sagt ja eller nej, vi præcis ved, hvad der kommer til at ske, siger Bjarne Wetche, som dog pointerer, at den fremlagte løsning vil være bedre for både de erhvervsdrivende og resten af byens borgere end den oprindelige plan.

Gravesagen kort

Fredericia Spildevand og Energi A/S satte i april gang i klimasikring af hele Nørrebrogade-kvarteret. Projektet skal sikre, at regnvand bliver ledt bedre fra området, så der i fremtiden ikke sker oversvømmelser af kældre i kvarteret eller overløb til Ullerup Bæk og dernæst Lillebælt.Første etape har betydet lukning af Indre Ringvej fra Holstensvej til Jernbanegade siden april.

Det første del-projekt afsluttes efter den seneste plan 1. september.

Dernæst fortsætter projektet ad Indre Ringvej til krydset ved Vesterbrogade. Opgravning af krydset sker efter jul, hvorefter gravearbejdet sætter kurs mod Vesterbrogade.

Den omfattende opgravning blev virksomhederne i Vesterbrogade orienteret om 12. juni. De blev indkaldt til møde hos Fredericia Spildevand, hvor de blev klar over projektets omfang.

At indfaldsvejen til Fredericia ville være lukket frem til august 2020 kom bag på både Fredericia Shopping og Business Fredericia.Formand for Business Fredericia Bent Jensen satte sig i spidsen for at samle parterne til et møde 12. august for at drøfte mulige løsninger.

14. august mødes bestyrelsen for Fredericia Spildevand og Energi A/S og drøfter resultatet af mødet mandag.
Annonce

Bestyrelsesformand afventer

Heller ikke formand for bestyrelsen for Fredericia Spildevand og Energi A/S Lars Ejby Pedersen (S) ønsker at udtale sig om løsningsforslaget, før bestyrelsen er blevet hørt.

- Vi har som formandskab fremlagt et løsningsforslag over for parterne, og det vil være respektløst af mig, hvis jeg går ud og fortæller om forslaget, før bestyrelsen er blevet orienteret og har forholdt sig til det, siger Lars Ejby.

De erhvervsdrivende havde på forhånd gjort klart, at man forventede et konstruktivt oplæg, og det blev man mødt med, lyder meldingen.

Formand for Business Fredericia direktør Bent Jensen havde sat sig i spidsen for at samle parterne, og han er i lighed med Bjarne Wetche meget tilfreds med mødet.

- Vi havde en super dialog, og Fredericia Spildevand fremlagde en god løsning, som de berørte butikker og Business Frederica kan bakke op om, siger han til Fredericia Dagblad.

Mødet var lukket for pressen.

(Opdateret mandag kl. 19.00 med kommentar fra Bent Jensen)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce