Annonce
Fredericia

Efter nyt afstandskrav og forsamlingsloft: Genbrugspladser indfører adgangskontrol

Sådan så køen ud på Industrivej, da genbrugspladsen i maj havde adgangskontrol i forbindelse med corona-restriktioner. Foto: Peter Friis Autzen
Folk må ikke stå for tæt under affaldssorteringen. Så adgangen må reguleres, mens restriktionerne er som lige nu.
Annonce

Fredericia: I løbet af de kommende dage vil de kommunale genbrugspladser i Fredericia indføre adgangskontrol. Enten i form af bomme eller lysregulering.

Det fortæller driftleder Bo Christiansen ved Entreprenørgården. Årsagen er de strammede coronarestriktioner med lavere forsamlingsloft og større afstandskrav.

- Det er altid lidt svært at afgøre, hvornår mennesker på mennesker på genbrugspladsen udgør en forsamling. Men afstandskravet på to meter er meget konkret. Og derfor er der brug for at kunne regulere adgangen, så der er plads til at holde afstand, siger Bo Christiansen.


Der skal jo være plads til at holde afstand nok.

Bo Christiansen


Genbrugspladsen på Bundgårdsvej har i forvejen anlæg til at adgangsregulere ved indgangen. Men på Industrivej er det mindre let. Under forårets nedlukning blev der installeret en lysregulering ved indkørslen til pladsen - samt omkørsel, så alle biler kom fra samme side.

- Men lysregulering er ikke så effektivt til at adgangsregulere. Så vi ser på en eller anden form for bom, siger Bo Christiansen.

Annonce

Corona-travlt

Coronatiden har i øvrigt givet ekstra travlhed på genbrugspladserne.

- Vi kan se på affaldsmængden, at folk er mere hjemme. For eksempel kommer der flere papkasser og emballage fra varer, der er handlet ind via nettet. Og når folk spiser deres madpakke derhjemme i stedet for på arbejdspladsen, giver det også ekstra affald her hos os, siger Bo Christiansen.

Dertil kommer, at tiden efter jul altid giver travlhed med gavepapir, fyrværkeri-rester og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Debat

Radikale Andy Pedersen hylder en virkelighed, hvor ufaglærte danskere kommer i klemme - ikke min virkelighed

Annonce