Annonce
Fredericia

Efter omdiskuteret udbud: 350 har valgt hjemmehjælp fra Sundplejen

Kontorhuset på Vesterballevej blev ledigt for nylig. Det er tømt og nymalet og klar til at blive indtaget af Sundplejen. På arealet udenfor skal laves parkeringsbåse til firmaets 23 nye biler. Foto: Mads Dalegaard
Natten mellem den 29. februar og 1. marts skifter en del sosu-medarbejdere uniform og arbejdsgiver. Fra midnat overtager Sundplejen ApS den private hjemmehjælp i Fredericia Kommune. 350 borgere har ønsket at fortsætte med privat hjemmehjælp hos det nye firma, som melder klar til start.
Annonce

Fredericia: Kørelisterne er lavet, og plejepersonalet fordelt ud på de 350 borgere, som har ønsket at få hjemmepleje og rengøring fra det private firma Sundplejen ApS. Natten mellem den 29. februar og 1. marts er det alvor for Valentina Demiraj og hendes nyansatte i Sundplejen.

Valentina Demiraj er godt tilfreds med den tilslutning, der indtil videre har været til Sundplejen. Godt 470 modtager i dag hjemmepleje fra privat leverandør.

- Der kommer dagligt nye kunder til, og jeg forestiller mig, at det vil fortsætte, når vi først er kommet i gang, siger Valentina Demiraj, som sammen med daglig leder af afdelingen i Fredericia Didde Bust har arbejdet hårdt for at få talt med borgerne om deres ønsker.

- Vi vil gerne tage alle de hensyn, vi kan i forhold til, hvornår de gerne vil have besøg, og hvem de gerne vil have besøg fra, siger Valentina Demiraj.

For manges vedkommende er det muligt at fortsætte med de plejere, som borgeren allerede i dag har.

- Vi har heldigvis kunnet ansætte en stor del af det personale, som i dag har ydet den private hjælp. De har været ansat i de selskaber, som tidligere stod for opgaven, og det er dejligt for os og borgerne, at mange har ønsket at fortsætte hos os, siger Valentina Demiraj.

Godt 40 er indtil videre ansat til at rykke ud til borgerne, der foretrækker en privat hjælp frem for kommunal.

Store skiftedag

I dag modtager godt 470 borgere privat hjemmehjælp. Den bliver leveret af firmaerne Kære Pleje og Svane Pleje.

Sundplejen ApS vandt i slutningen af 2019 udbudet om at være kommunens private leverandør af hjemmehjælp fra 1. marts i år.

Sundplejen var billigst, og hverken Kære Pleje eller Svaneplejen har ønsket at levere på samme betingelser.

I forbindelse med overgangen har kommunen været i kontakt med alle de borgere, der har privat leverandør.

Borgerne har fået præsenteret materiale fra den kommunale pleje og Sundplejen.

Dernæst er borgerne i december blevet kontaktet fra kommunen omkring deres ønske om kommende leverandør.

Nye borgere har ved visitationsbesøg modtaget materiale fra Sundplejen og den kommunale pleje.

Annonce

Fællesdag den 29.

Det dufter nymalet i de lokaler på Vesterballevej 2b, som Sundplejen ApS får base i. 23 biler skal om kort tid stå klar til, at plejepersonalet kan rykke ud til alle hjørner af kommunen.

- De får base her, og vi arbejder med en betalt pause, hvor det er meningen, at de skal mødes her. Vi mener, at det er vigtigt, at de får holdt deres pause, og at de får sparring med deres kolleger, siger Valentina Demiraj.

Endnu er lokalerne tomme, men møbler er bestilt og skal i de kommende uger samles, så der er klart til at modtage de ansatte søndag den 29. februar.

- Vi vil samle alle til en snak om de værdier, vi arbejder for i Sundplejen, og for at alle kan mødes og hilse på hinanden. De ansatte skal have arbejdstøj og introduceres til biler, osv. Vi har også indbudt Fredericia Kommune, så de kan se, at vi er klar, siger Valentina Demiraj.

Annonce

Dialog om sygepleje

Sundplejen har haft drøftelser med Fredericia Kommune omkring den sygeplejefaglige del af indsatsen. Sundplejen har ansat egen sygeplejerske, og det er aftalt med kommunen, at selskabets ansatte vil kunne udføre de samme opgaver, som de kommunalt ansatte plejere.

- Vi har haft en meget fin dialog med Fredericia Kommune, og det vil vi gerne udbygge i forhold til det sygeplejefaglige, siger Valentina Demiraj.

Didde Bust tiltrådte 1. februar og har haft hektisk travlt med at lægge køreplanskabale, så alt går op den 1. marts.

- Jeg har været ansat i et andet privat plejefirma tidligere, og det er fantastisk spændende at være med til at starte en afdeling op. Det er dejligt for vores borgere, at de kan fortsætte med personale, de kender. Det giver mindre stress både for dem og for medarbejderne, siger Didde Bust.

Hun får til huse på Vesterballevej sammen med øvrige i administrationen. Alarmopkald vil som i dag blive kanaliseret fra borgerne til Sundplejen via vagtcentralen på brandstationen.

Didde Bust er ansat som daglig leder af Sundplejens afdeling i Fredericia. Hun kommer fra en stilling i et andet privat plejefirma, men det er første gang, hun er med til at starte en afdeling op, og det har indtil videre været en spændende udfordring, siger hun. Foto: Mads Dalegaard
Valentina Demiraj har nu lagt Fredericia-afdelingen ind i porteføljen for Sundplejen ApS. Borgere i Haderslev og Aarhus er også kunder hos Sundplejen, og indtil videre skal der ikke udvides med flere kommuner. Foto: Mads Dalegaard
Didde Bust, Valentina Demiraj og Robert Christiansen er henholdsvis daglig leder, stifter og administrerende direktør i Sundplejen ApS. De gør klar til at fylde de nymalede lokaler på Vesterballevej 2b med kontorudstyr, møbler og arbejdsremedier til de ansatte. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Live: Kan FC Fredericia slå overmagten fra Silkeborg?

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Annonce