Annonce
VB

Efter pokal-exit: Det skal blive bedre, VB - og allerede på søndag

Kjartan Finnbogason sad over, da VB for en halv snes dag siden mødte Viborg, men den islandske angriber er på højkant igen og spillede den sidste halve time mod Vendsyssel. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Vejle Boldklub er færdig i pokalturneringen efter nederlag på 1-0 til Vendsyssel. VB-mandskabet spillede en sløj omgang fodbold i Hjørring og tabte fortjent.

Hjørring: Der er brug for fremgang, og den skal komme allerede på søndag.

Ellers risikerer Vejle Boldklub at sætte yderligere til i kampen om førstepladsen i 1. division.

VB’s opadgående formkurve fik tirsdag aften et knæk, da vejlenserne spillede pokalfodbold i Hjørring. VB tabte 1-0 til Vendsyssel i turneringens 2. runde, men det er mere indsatsen end resultatet, som skaber grobund for en anelse bekymring.

Indsatsen nåede ikke helt ned på niveau med den, VB-mandskabet leverede i hjemmekampene mod Nykøbing FC og FC Fredericia, men den lignede i momenter.

Der manglede engagement og idéer i spillet, og i både tanke og handling virkede modstanderen mere klar. Det er set tidligere på sæsonen, og hver gang har resultatet været det samme; VB-nederlag.

Vendsyssel-VB 1-0 (1-0)

Pokalturneringen, 2. runde

Mål: 1-0 Emmanuel Ogude (20.).

Vendsyssel (4-4-1-1): Peter Friis Jensen - Jeroen van der Lely, Jakob Hjorth, Søren Henriksen, Jacob Blåbjerg - Tiemoko Konate, Morten Knudsen, Jelle van der Heyden (Mikkel Frankoch, 64.), Christoffer Boateng (Seyi Adakoya, 65.) - Ali Messaoud - Emmanuel Ogude (Daniel Christensen, 86.)

VB (4-2-3-1): Indy Groothuizen - Mathias Voss (Jacob Schoop, 60.), Mads Greve, Mads Lauritsen (Magnus Grødem, 68.), Nicolas Dantas - Lundrim Hetemi (Kjartan Finnbogason, 62.), Thomas Gundelund - Lucas Jensen, Diego Montiel, Sergiy Gryn - Adam Jakobsen.

Advarsler: Mathias Voss, VB (57.), Christoffer Boateng, Vendsyssel (65.), , Kjartan Finnbogason, VB (67.), Nicolas Dantas, VB (79.) og Ali Messaoud, Vendsyssel (87.).

Dommer: Michael Rasmussen.
Tilskuertal: 731.

Gâlcă stærkt utilfreds

Efter kampen var træner Constantin Gâlcă da også klar i mælet:

- Vi får brug for en helt anden mentalitet til vores næste kamp.

Næste kamp er søndag, når det hjemme på Vejle Stadion gælder mødet med Hvidovre.

VB-træneren så en kamp Hjørring, hvor meget lidt hang sammen, og det gjaldt stort set på samtlige parametre.

- Hverken defensivt eller offensivt fungerede det for os. Der manglede bevægelse, og vores omgang med bolden var dårlig, sagde Constantin Gâlcă.

VB tog til Nordjylland uden en håndfuld spillere. Hovedparten var optaget af landsholdsopgaver, mens Tobias Mølgaard sad ude på grund af en skade. Det betød, at truppen manglede tre normale backs, og det tvang Gâlcă til at bruge stopperen Nicolas Dantas som venstre back, og på højre back spillede en debutant, U19-spilleren Mathias Voss.

Voss gjorde, hvad han kunne, mens Dantas havde store problemer, og kort inden halvtid byttede han plads med Mads Lauritsen og indtog sin sædvanlige position i centerforsvaret og overlod venstre back til Mads Lauritsen.

- Det er ingen undskyldning, at vi manglede spillere. Det var ikke derfor, vi tabte, slog VB-træneren fast.

Hård aften for unge folk

Vendsyssel har fået en elendig indledning på sæsonen og ligger næstsidst i 1. division.

Nordjyderne er imidlertid det fysisk stærkeste hold i rækken, og det mærkede flere af de unge og uprøvede på VB-mandskabet. Specielt Lundrim Hetemi og debutanten Mathias Voss kom i menneskehænder og havde store problemer i nærkampene.

Der var ikke let for Mathias Voss, når et kraftværk som Tiemoko Konaté kom tromlende, og samtidig gjorde det ikke tingene lettere for de unge folk, at de øvrige havde nok at gøre med at holde sammen på eget spil. Der var ikke meget hjælp at hente fra sidemanden, og det har unge spillere brug for.

Også det er noget, der skal rettes til næste gang - for ellers kan det sagtens gå galt, når det på søndag står vigtige point på spil.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce