Annonce
VB

Efter sidste test: God plads til forbedringer hos VB

Kjartan Finnbogason scorede sit første mål denne sommer, da han i dommerens tillægstid afgjorde VB's testkamp mod Brabrand. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Vejle Boldklub vandt sommerens sidste testkamp med 2-1 efter en indsats, der levner god plads til forbedringer til sæsonpremieren mod Fremad Amager.

Vejle: Fremad Amagers scout Michael Shelley, som har rødder i Vejle, ligger næppe søvnløs af bekymring, efter han torsdag aften i VB Parken så Vejle Boldklubs sidste testkamp denne sommer.

VB vandt 2-1 over Brabrand fra 2. division på et sejrsmål sat ind i dommerens tillægstid, og der skal mere end god vilje til, hvis sejren skal benævnes fortjent. Indsatsen skal et hak eller to op, når deVB om en god uges sæsondebuter med et opgør mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark.

VB-mandskabet viste atter i momenter godt spil, og det skabte chancer nok til flere end de to mål, som henholdsvis Lucas Jensen og Kjartan Finnbogason scorede. Specielt Kjartan Finnbogason skylder lidt, efter han mod Brabrand misbrugte et par pæne muligheder, desuden brændte han et straffespark begået mod ham selv.

Til gengæld så det undervejs noget porøst ud i den anden ende, og Brabrand kom frem til lige rigeligt i betragtning af, at århusianerne hører hjemme i landets tredjebedste række. De scorede kun én gang men havde chancer til i al fald et par stykker flere.

Også VB-træner Constantin Galca stod efter kampen med fornemmelsen af, at VB gav for mange chancer væk.

- Vi mødte en motiveret modstander, som kom med masser af energi. Vi manglede lidt, men jeg er sikker på, energi og motivation er der, når vi begynder turneringen, sagde Constantin Galca.

- Vi har trænet hårdt og ikke taget hensyn til kampene, og det betyder noget, at vi fokuserer på træning og ikke på kampe og resultater, fortsatte han.

Annonce

VB-Brabrand 2-1 (0-0)

Træningskamp

Mål: 1-0 Lucas Jensen (70.), 1-1 (71.), 2-1 Kjartan Finnbogason, (90.).

VB (4-2-3-1): Thomas Hagelskjær (Gianluca Zanette, 72.) - Kerim Memija (Diego Montiel, 46.), Nicolas Dantas (Mads Lauritsen, 63.), Mads Greve, Viljormur Davidsen (Malte Amundsen, 46.) - Ylber Ramadani (Lundrim Hetemi, 75.), Tobias Mølgaard - Arbnor Mucolli (Lucas Jensen, 57.), Jacob Schoop (Thomas Gundelund, 75.), Sergiy Gryn (Christian Kudsk, 75.) - Kjartan Finnbogason

Ny mand med to oplæg

VB stillede med en enkelt ny mand, da svenskeren Diego Montiel kom på banen fra anden halvlegs begyndelse. VB og den offensive svenske midtbanespiller skreve forleden under på en kontrakt, som gælder de kommende to sæsoner.

Diego Montiel trådte ind i positionen bag spidsangriberne, og selvom man ikke så det store til svenskeren, endte han alligevel med næstsidste fod på bolden i forbindelse med begge VB-scoringer.

- Han er en kvalitets-spiller, og han kommer til at give os noget offensivt, sagde Constantin Galca.

Montiel er dog næppe klar til en plads i startopstilling mod Fremad Amager, da han ifølge Constantin Galca kom til Vejle uden ret megen kamptræning.

- Nu skal han finde rytmen i forhold til at træne og spille hos os, sagde VB-træneren.

Brasilianer banker på

Constantin Galca stillede mod Brabrand med et par overraskelser i startformationen.

Tobias Mølgaard blev for første gang brugt på den centrale midtbane, hvor han spillede sammen med Ylber Ramadani, mens anfører Jacob Schoop lå et næk længere fremme bag spidsangriber Kjartan Finnbogason.

Fra anden halvlegs begyndelse kom Mølgaard ud på en mere vant position som højre back, og om det var andet end et eksperiment, giver kun tiden svar på.

Desuden spillede brasilianeren Nicolas Dantas i det centrale forsvar sammen med Mads Greve, og da Dantas er den af de tre stoppere, som spillede mest i de fem testkampe, tyder en del på, at han får plads i startopstillingen. Det lignede ellers et centerforsvar bestående af Mads Greve og Mads Lauritsen, men sidstnævntes plads virker i spil.

Constantin Galca gjorde det dog allerede inden kampen klart – og han gentog det efter de 90 minutter mod Brabrand, at holdet til sæsonpremieren langt fra er sat:

- Vi træner i hele næste uge, og det er først i løbet af den uge, vi bestemmer, hvem vi bruger i vores første kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Fredericia

De unge får kortere snor: Skoleleder sætter kontant ind mod snus solgt i skoletiden

Annonce