Annonce
Middelfart

Efter skibslavs overtagelse: Mjølner har fået et gevaldigt løft

Mjølner af Rudkøbing meldes i fin stand efter, at den er overtaget af et skibslav. I øjeblikket ligger motorjagten på bedding her hos Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Motorjagten fra Rudkøbing er gået på værft ved Lillebælt.
Annonce

Middelfart/Rudkøbing: Motorjagten Mjølner af Rudkøbing har fået et gevaldigt løft efter, at et nydannet skibslav overtog den fra det kommunalt drevne Langelands Museum.

I foråret blev bunden gået efter på bedding i Bagenkop, og sommeren igennem har frivillige udført bl. a. lakarbejde. Desuden har HCC Bådeværft i Marstal renoveret ruf ved forreste nedgang, og nu får blandt andet maskin-ruffet agter en tre ugers omgang på Lillebælt-Værftet i Middelfart.

Renoveringen støttes af Skibsbevaringsfonden. Takket være private fonde har Skibslauget Mjølner skaffet nogle midler til vinterpresenning og stativ, der planlægges udført i henholdsvis Marstal og Ærøskøbing. Lavet håber stadig at kunne skaffe de sidste 20.000 kroner, så Mjølner kan få en passende vinterfrakke.

Mjølner har sommeren igennem sejlet ture med støtteforeningens medlemmer, deltaget i Fyn Rundt, TS-pinsetræf i Holbæk samt i det maritime folkemøde i Korsør.

Motorjagten ventes hjem til sin faste plads ved Rudkøbings havnepakhus i løbet af en uges tid.

Morotjagten Mjølner af Rudkøbing er igang med et tre ugers bedding-ophold på Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Mjølner af Rudkøbing ligger på bedding hos Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce