Annonce
Fredericia

Efter stigende smittetal: Testbil ruller ind på Fjordbakkeskolen i Taulov i weekenden

Den private udbyder, Carelink, kviktester her personalet på Frederiksodde Skolen. I weekenden er Carelink på visit på Fjordbakkeskolen og tilbyder kviktest. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Efter en uge med stigende smittetal bliver der i weekenden mulighed for kviktest i Taulov, ligesom testmulighederne er udvidet i MesseC.

Opdateret med oplysning om at det ifølge Region Syddanmark er børn under to år, der kræves lægehenvisning til.

Taulov: Med fuldt mandskab dukker Carelink op på Fjordbakkeskolen lørdag og søndag for at kvikteste.

- Vi har lige fået besked fra Region Syddanmark, at vi kan få en testbil til Taulov, og det er vi rigtig glade for. Vi holder åbent fra kl. 10-15 begge dage, og samtidig er testkapaciteten blevet udvidet i MesseC, så der også vil være ledige tider der, siger Yelva Jensen, koncerndirektør for vokse- og ældreområdet.


Vi holder åbent fra kl. 10-15 begge dage, og samtidig er testkapaciteten blevet udvidet i MesseC, så der også vil være ledige tider der.

Yelva Jensen, koncerndirektør direktør for voksen- og ældreområdet


- Hvem vil I gerne have møder op?

- Hvis man eksempelvis arbejder i Kolding, så synes vi, at det er en rigtig god idé at komme. Generelt hvis man har en fornemmelse af, at man kan være i risiko, bør man møde op. Har man siddet derhjemme og holdt sig til alle restriktioner, så er det ikke nødvendigt, vurderer Yelva Jensen.

- Det har lokalt været børnehaver, der har været ramt af smitte, men kan børn blive testet?

- Ikke kviktestet, men i MesseC kan man teste børn ned til to år,  siger Yelva Jensen.

Skal børn under to år testes kræves der en lægehenvisning ifølge Region Syddanmark.

Ønsket om at øge testkapaciteten kom efter, der blev konstateret smitte i flere daginstitutioner - herunder i Spiren i Taulov. Mandag var fem smittet, onsdag otte og torsdag tretten.

I Fredericia var incidenstallet torsdag steget til 89,9. Tallet oplyser antallet af smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Det giver Fredericia Kommune en placering som nummer otte blandt de 98 danske kommuner. Ishøj og Kolding ligger i top med en incidens på henholdsvis 218,7 og 214.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce