Annonce
Børkop

Efter storbrand i industribygning: Efterslukningsarbejde fortsætter hele onsdag

Der var ild i fire store haller, som alle er brændt helt ned. Foto: LocalEyes
Op mod 60 brandfolk har været i gang med efterslukningsarbejde natten til onsdag. Arbejdet forventes at fortsætte resten af dagen.

Efterslukningsarbejdet efter storbranden hos virksomheden Schou i Børkop har været i gang hele natten til onsdag, og arbejdet fortsætter resten af dagen.

Det fortæller vagthavende indsatsleder hos TrekantBrand, Per Møller Jensen onsdag morgen.

- Det har været et større efterslukningsarbejde, og vi har haft 40-60 mand herude hele natten, siger Per Møller Jensen, der selv har været ved branden siden midnat.

Politi og brandvæsen blev kaldt ud til branden hos virksomheden Schou - det tidligere HP Schou og HP Værktøj - kort før klokken 15 tirsdag.

Der var ild i fire store haller, som indeholdt meget forskelligt materiale.

- Der var ild i fire store haller, som alle er brændt helt ned. De indeholdt en god gang blandingsgods - alt fra havestole til isenkram og værktøj, og det betyder, at der har været mange forskellige produkter, vi har skullet slukke, siger indsatslederen.

Branden i industrihallerne udviklede en voldsom røgsøjle, som blandt andet kunne ses fra Hedensted, Middelfart, Fredericia og flere steder i Sydjylland.

Onsdag morgen er meldingen, at der stadig er røgudvikling fra branden:

- Der er stadig røgudvikling, men det er ingenting sammenlignet med i går, siger Per Møller Jensen, og forsikrer, at der ikke er noget at være nervøs for, så længe man ikke opholder sig direkte i røgsøjlen.

Klokken 18 tirsdag aften meldte TrekantBrand, at branden var under kontrol, men at der fortsat ventede et større slukningsarbejde. Resten af aftenen og natten til onsdag har efterslukningsarbejdet været i gang, og onsdag morgen forventer indsatsleder Per Møller Jensen, at slukningsarbejdet fortsætter resten af dagen.

- Vi forventer at være herude resten af dagen, siger han.

Han kan endnu ikke sige noget om brandårsagen.

Annonce
onsdag morgen forventer indsatsleder Per Møller Jensen, at slukningsarbejdet fortsætter resten af dagen. Foto: LocalEyes
72 mand har været i gang med at slukke den voldsomme brand i Børkop. Foto: Jørgen Flindt
Branden fik mange til at komme forbi Industrivej. Billedet her er taget, før politiet fik spærret af. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce