Annonce
Fredericia

Efter stormøde torsdag: Udvalgsformand afviser på forhånd omstridt Skovhave-byggeri

Steen Wrist (S), der er formand for by- og planudvalget, indstiller nu til udvalget, at der ikke skal gives dispensation til det ansøgte Skovhave-byggeri. Det kommer efter et møde torsdag aften, hvor utilfredsheden hos langt de fleste handlede om frygten for endnu mere trafik til og fra det omfattende store byggeri på Mosegårdsvej. Foto: Peter Leth-Larsen og Morten Kiilerich
Steen Wrist Ørts (S), formand for kommunens by- og planudvalg, trækker støtte til ekstra boliger på omstridt grund i Erritsø. Sagde ellers, at klager havde gjort indtryk - men at udvalget skulle mødes først.
Annonce

Fredericia: Formanden for Fredericia Kommunes by- og planudvalg, Steen Wrist Ørts (S), afviser nu på forhånd at dispensere, så der kan bygges flere boliger, end lokalplanen tilsiger, på Skovhavegrunden i Erritsø. 141 i stedet for 90 - men på samme antal kvadratmeter, 11.000.

Steen Wrist Ørts skriver på Facebook:

- Man skal lytte, lytte, lytte, og så skal man beslutte. Over de sidste uger har der kørt en debat omkring en dispensationsansøgning til en lokalplan ved Mosegårdsvej. Der har været ønsker og argumenter for og i mod. Argumenter såsom: For højt med fire etager. For mange boliger. Erritsø mangler boliger. Der skal slet ikke bygges boliger. Trafikken er i forvejen hårdt belastet.

- Efter høringen og mødet i aftes står det klart: Ja, projektet i ansøgningen er for stort til området, og trafikken i området er allerede nu udfordret.

- Jeg har derfor gjort min stilling op og har anbefalet udvalget, at vi ikke giver dispensationen.

Det skriver udvalgsformanden på Facebook få timer senere fredag morgen.

Steen Wrist Ørts pointerede ellers over for de 200 fremmødte ved mødets afslutning, at han havde lyttet til argumenter, men ikke ville anbefale noget på forhånd i respekt for udvalgets arbejde og dets møde 15. januar.

Annonce

Venstre: Mødet gjorde indtryk

Venstres Kenny Bruun Olsen sidder også i by- og planudvalget, som efter planen tager endeligt stilling til sagen 15. januar.

Men på nuværende tidpunkt vil han ikke afsløre sin stilling.

- Vi har ikke fået diskuteret det ordentlig igennem i gruppen, siger Kenny Bruun Olsen, som forventer at Venstre vil komme med en udmelding om sagen senere.

Venstremanden har dog fuld forståelse for den bekymring, der er i Erritsø-området, blandt andet over udsigten til mere trafik. Ved torsdagens informationsmøde var der ikke stole nok til alle deltagere.

- Det gør indtryk, når så mange mennesker møder op og fortæller om de problemer, der er. Der er jo gevaldige trafikale problemer i forvejen, og projektet vil puste mere til det, siger Kenny Bruun Olsen.

Han fremhæver et godt forslag ved mødet fra Mads Lund. Det tidligere byrådsmedlem fra Borgerlisten var til stede i Erritsø og foreslog, at man i første omgang kan bygge inden for den nuværende lokalplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Fredericia

Partier tager penge af kassen for at få råd til store anlægsopgaver - ny skole og teaterplaner afventer

Annonce