Annonce
Vejle

Efter strid om Posthusgrunden: Kim Hesel melder sig ud af Det konservative Folkeparti

Den konservative byrådsgruppe i Vejle Byråd revnede onsdag aften i afstemningen om posthusgrunden. De to konservative stemte hver sin vej, og det kunne gruppeformand Dan Arnløv Jørgensen ikke leve med. Og Kim Hesel kunne på sin side ikke acceptere Dan Arnløv Jørgensens kritik, der blev fremsat både internt og offentligt. Torsdag aften meldte han sig ud af partiet. Arkivfoto: Mette Mørk
Han fortsætter som løsgænger i byrådet og vil fortsat føre konservativ politik. Han kan ikke se nogen løsning på striden med gruppeformand Dan Arnløv Jørgensen.
Annonce

Vejle: Byrådsmedlem i Vejle Kim Hesel meldte sig torsdag aften ud af Det konservative Folkeparti. Det sker i kølvandet på en strid med partiets andet byrådsmedlem, gruppeformand Dan Arnløv Jørgensen. De to stemte hver sin vej, da sagen om posthusgrunden var til forhandling i byrådet onsdag aften.

Dan Arnløv var egne ord "meget skuffet" efter byrådsmødet over, at de konservative ikke kunne holde sammen om det, de gik til valg på. Allerede tirsdag var landsorganisationen orienteret om sagen.

Kim Hesel er ejendomsmægler og medlem af Vejle Byråd, men fra torsdag aften er det som løsgænger, ikke længere som medlem af Det konservative Folkeparti. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Føler sig truet med eksklusion

I en mail til generalsekretæren i partiet skriver Kim Hesel følgende:

"De sidste dages opførsel fra Dan Arnløvs side, hvor han beskylder mig for at være illoyal og truer mig med eksklusion - for derefter at fremføre samme holdninger i pressen, uden at jeg har hørt et ord fra hverken bestyrelsen, storkredsen eller hovedkontoret, finder jeg ganske utilstedelig.

Lad mig på det kraftigste understrege: Illoyal - Det er jeg ikke!

Jeg ser ingen anden løsning end, at melde mig ud af Det Konservative Folkeparti, hvilket jeg hermed har gjort.

Det er ærgerligt, at manglende lederevner og vilje til dialog hos gruppeformanden Dan Arnløv, samt en ikke tilstedeværende bestyrelse, skal få så vidtrækkende konsekvenser for vort parti, men som sagt: Jeg ser ingen anden løsning."

Annonce

Fortsætter som løsgænger

Kim Hesel siger til Vejle Amts Folkeblad, at han fortsætter i byrådet som løsgænger.

- Jeg vil ikke melde mig ind andre steder. Det kan godt være, jeg ville være velkommen nogle steder. Men jeg vil fortsat drive konservativ politik. Det ligger i mit dna. Det brud, som Dan Arnløv har præsteret, kan ikke repareres. Jeg kan ikke forestille mig en løsning, jeg kunne acceptere. Der er sagt ting, der ikke kan trækkes tilbage, siger Kim Hesel.

Vælgerforeningens formand Flemming Agerskov sagde før Kim Hesels udmelding, at han torsdag efter eller fredag formiddag ville indkalde til et møde med byrådsgruppen tirsdag formiddag efter pinse for at høre, hvad der var fakta i sagen.

- Hvis man ændrer, hvad man stemmer for, må man have nogle argumenter for det. Dem har jeg ikke hørt. Hvis man ikke har nogle argumenter, så ser det skidt ud. Nu er årsagen til det møde så væk.

Kim Hesel forklarer, at han stemte for Venstres 11 ændringsforslag til lokalplanen for posthusgrunden, fordi der var en mulighed for at få forbedret forslaget.

- Der er en upåklaget lokalplan, som giver projektmageren lov til at bygge en stor grim firkant med 20.000 kvadratmeter butikker. Nu var der et tilbud om en række begrænsninger, der blandt andet reducerer kvadratmeterantallet af butikker og byggeriets omfang. Hvad er der ved dét, man ikke kan lide, spørger Kim Hesel.

Kim Hesel stillede sit eget ændringsforslag, som han sendte til Dan Arnløv Jørgensen 22. maj om eftermiddagen. Det trak han på selve byrådsmødet, fordi flere af hans punkter var med i det ændringsforslag, som Venstre stillede. Det fik Dan Arnløv Jørgensen til at mene, at Kim Hesel havde ført forhandlinger med Venstre bag Dan Arnløvs ryg.

- Han sagde, jeg måtte gøre, som jeg ville, da jeg præsenterede ændringsforslaget for ham. Der var ingen nærmere samtale om punkterne. Først derefter tog jeg kontakt til Venstres gruppeformand Christoffer Melson for at høre, om mine tanker havde nogen gang på jord, siger Kim Hesel.

Dan Arnløv Jørgensen tager Kim Hesels farvel til efterretning.

- Så slipper vi for en proces med møder om det her. Men for mig er pointen stadig, at vi gik til valg på at være imod projektet på posthusgrunden og bevare Sønderbrogade åben. Det var en af vor vigtigste mærkesager på plakater og i brochurer. Så skal man arbejde for det synspunkt. Det handler om troværdighed helt enkelt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Kim Hesel siger:

- Man har lov at blive klogere, når man ikke er levebrødspolitiker. Og det er jeg ikke. Nu sidder jeg i teknisk udvalg og er kommet ned i detaljerne. Det viser sig, at det giver god mening at erstatte Sønderbrogade med to T-kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce