Annonce
Middelfart

Efter succesfuld premiere: Ny torvedag bliver fast tradition

Den lokale kaffeproducent Thomas Wiingreen med virksomheden Wiingreen Coffee var en af opstillerne til den første udgave af torvedagen. Han og en række andre specialforretninger stiller op igen, når torvedagen vender tilbage 4. juli. Foto: Jacob Demant
Den første torvedag var en succes, og derfor kommer der mange flere, præcis som arrangøren bag havde lovet på forhånd.
Annonce

Middelfart: Der var boder, telte og godt med mennesker på Strandvejen 14, da der lørdag den 6. juni var præmiere på en ny torvedag.

Området tilhører Vin&Vin i Middelfart, hvor Maria Lindemann er bestyrer og arrangør af torvedagen, som hun har haft et ønske om at skabe gennem længere tid.

Hun havde på forhånd sagt, at torvedagen var et forsøg for at se, om det havde interesse hos folk. Og med op mod 400 gæster på dagen, betegner hun eksperimentet som værende en bragende succes.

Derfor er det nu besluttet, at der fremover vil være torvedag den første lørdag i måneden.

- Jeg er evig optimist, så jeg håbede, det ville blive en bragende succes, men jeg havde ikke regnet med, at så mange ville komme forbi, siger Maria Lindemann.

Annonce

Platform for specialforretninger

Mange lokale forretninger beretter i øjeblikket om en forøget lyst hos forbrugerne til at handle lokalt. Den udvikling vil Vin&Vin med torvedagen gerne være med til at fastholde og skubbe yderligere på.

- Det er blevet moderne at handle lokale varer, men vi håber med torvedagene, at vi kan gøre det til en vane fortsat at handle lokalt. At man kan gøre det til en vane at tage herud den første lørdag i måneden og handle, siger Maria Lindemann.

De stiller op på torvedagen

WiingreenCoffee

Grønt Middelfart og Omegn

Kring Chokolade

Deko by Ravn Blomsterbinderiet

Slagteren på Odensevej

Trolden Bryghus

Vin&Vin Middelfart

Hun håber samtidig, at torvedagen bliver en platform for lokale producenter, hvor de kan vise deres varer frem samtidig med, at de fortæller om dem direkte til potentielle kunder.

- Mange lokale producenter er ikke gode til at fortælle, at de er gode. De ligger måske og putter lidt under radaren, og det synes jeg er mega synd. Så vi vil hjælpe med den synlighed, vi har herude i form af vores placering. Til seneste torvedag kørte mange forbi og så de mange boder og tænkte, hvad er dog det, hvorefter de parkerede og kom ind forbi, beretter Maria Lindemann.

Næste torvedag er lørdag 4. juli i tidsrummet mellem 9.30 og 13.30. Det er endnu ikke besluttet, hvornår torvedagene holder vinterpause.

Vil du gerne møde folkene bag varerne, har du mulighed til torvedagen, hvor producenterne selv møder op og meget gerne svare på spørgsmål. Foto: Jacob Demant
Foto: Jacob Demant
Foto: Jacob Demant
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce