Annonce
VB

Efter to måneders pause: VB'erne er i gang igen

VB-truppen er tilbage på træningsbanen, og når spillerne er igang, foregår det uden de afstandskrav, som ellers findes. Foto: Mette Mørk
Mandag trænede VB-spillerne for første gang i to måneder måneder. Et par rolige dage er ifølge træner Constantin Gâlcă i vente, inden der skrues op.
Annonce

Vejle: En løssluppen stemning og et adstadigt tempo indikerede en træningsdag udover de sædvanlige, da VB-truppen mandag trænede på Vejle Stadion.

Og det var der bestemt også tale om.

Efter cirka to måneders pause på grund af coronakrisen kom der mandag atter gang i træningen hos Vejle Boldklub.

- I første omgang tager vi det roligt. Spillerne skal have mulighed for at komme i gang, inden vi begynder at træne hårdt, sagde VB-træner Constantin Gâlcă.

Det er endnu uvist, hvornår turneringen genoptages. Svaret kommer formentlig midt på ugen, og umiddelbart ligner det genstart i dagene omkring den sidste weekend i maj eller den første i juni.

Det betyder, at Constantin Gâlcă har tre-fire uger til at få spillerne i form, og umiddelbart er der ingen udsigt til, at de skal komme i form ved andet end træning. Der er nemlig forbud mod træningskampe.

- Tingene er, som de er - vi må få det bedst mulige ud af den tid, vi har til rådighed, sagde VB-træneren.

I første omgang har vi koncentreret os om at få styr på det, der handler om vores hverdag, så vi kan få den til at fungere.

Jacob Krüger, teknisk chef i VB

Annonce

En helt anderledes hverdag

Spillerne kom retur til en hverdag, som på de fleste punkter er markant anderledes end den, de tilbage i marts sagde farvel til.

Dét, som foregår indenfor kridtstregerne, ligner sig selv, mens alt andet er ændret:

1) Spillerne skal svare på syv sundhedsrelaterede spørgsmål, inden de tager til træning, og svares der ja til blot ét af dem, er der ingen adgang på træningsbanen.

2) Spillerne får taget temperatur, og indikerer den sygdom, er der ingen træning.

3) Spillerne ankommer omklædte og kører umiddelbart efter træning hjem. Normalt er der fælles spisning, men i stedet får spillerne en boks med maden med hjem.

4) Spillerne vasker selv træningstøjet.

5) Efter træning afsprittes alle remedier.

Annonce

Omklædningsrummene er lukkede

Reglerne er fra den protokol, som Divisionsforeningen har udarbejdet i forhold til træning. Der findes en anden og langt mere omfattende, der handler om kampene.

- I første omgang har vi koncentreret os om at få styr på det, der handler om vores hverdag, så vi kan få den til at fungere, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

I første omgang foregår træningen på Vejle Stadion, men VB-truppen kommer sandsynligvis også til at træne i VB Parken og hos naboen, Vejle Atletikstadion

- Vi skal have fundet ud af, hvordan vi får reglerne til at fungere de forskellige steder, siger Jacob Krüger.

Protokollen for kampene er endnu blot skimmet, men allerede nu forudser Jacob Krüger en stribe udfordringer.

Blandt andet må omklædningsrummene heller ikke bruge i forbindelse med kampe, og derfor skal der findes en løsning i forhold til, hvor spillere og dommertrio tilbringer pausen.

- Og så er det spørgsmålet i forhold til, hvad vi gør, når vi spiller på udebane, og spillerne ikke kan komme i bad, siger Jacob Krüger.

Omklædningsrummene er lukkede, og derfor må VB-spillerne tage tribunen i brug. Foto: Mette Mørk
Annonce

24 spillere er mødt

Hos VB er 24 spillere kaldt til træning, og i første omgang er det de 24, som skal spille sæsonen til ende.

VB mangler 13 kampe, og alt efter datoen for turneringens genstart venter der en travl periode med en stribe midtugerunder.

- Vi har kaldt de spillere og det antal ind, vi vurderer, vi får brug for, siger Jacob Krüger.

Det er muligt at kalde yderligere spillere, hvis de på sigt viser sig nødvendigt i forhold til skader og karantæner. I givet fald bliver der tale om spillere fra ungdomsafdelingen.

De spillere, som kigger mere på end spiller, har normalt mulighed for at få minutter i benene i reserveholdsligaen. Den stoppede samtidig med al anden fodbold, og Jacob Krüger tvivler på, at den turnering kommer i gang igen.

VB's første træningspas efter coronakrisen foregik på Vejle Stadion. Foto: Mette Mørk
Når træningen er slut, samles alle remedier og skal sprittes af. Foto: Mette Mørk
Indtil videre foregår træningen på Vejle Stadion, men VB-truppen kommer forment til senere af bruge VB Parken. Foto: Mette Mørk
Målmandstræner Valentin Covaciu tager sine forholdsregler. Der er en maske gemt under halsedissen. Foto: Mette Mørk
VB-truppen trænede mandag for første gang i to måneder. Det er endnu uvist, hvornår turneringen genoptages, men det sker i slutningen af maj eller begyndelsen af juni. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

EU spiller hasard med de unges fremtid

Annonce