Annonce
Middelfart

Efter tre røverier på tre år: Landsbybrugs øger sikkerheden med usynligt dna-spray

Sådan kan et anlæg til dna-spay se ud. Billedet er fra en anden dagligvareforretning. Arkivfoto: Morten Pape.
Brugserne i Brenderup og Båring forsøger at komme sig oven på røverier i februar med dialogmøde og usynligt dna-spray.

Brenderup/Båring: Onsdag faldt der dom i sagen mod de tre unge knivrøvere, der slog til mod brugserne i Båring og Brenderup i slutningen af februar.

Det var det tredje røveri mod Daglig'brugsen i Båring på tre år. Den seneste episode har fået folkene bag til at skrue op for sikkerheden.

- Sikkerheden er blevet bedre for de medarbejdere, der går her, og vi har fået dna-spray, så vi føler os mere sikre, fortæller brugsuddeler Lone Haugsted, der af sikkerhedsmæssige årsager ikke ønsker at gå i detaljer.

Dna-spray er en usynlig væske, som kan blive sprøjtet ud over en eller flere gerningsmænd og på genstande som pengesedler. Væsken kan efter flere uger eller måneder identificere en eventuel røver.

Det er en præventiv foranstaltning, flere andre butikker har forsøgt sig med for at dæmme op for røverier.

Lone Haugsted tilføjer, at medarbejderne er ovenpå igen efter den seneste episode, hvor Coop stillede med et kriseberedskab.

- Vi har fået det bearbejdet, og alle dem, det er gået ud over, er fit for fight igen, understreger hun.

Annonce

Dialogmøde i arresten

Uddeler Claus Mollerup fra Daglig'brugsen i Brenderup fortæller, at oplevelsen fortsat sidder i kroppen på et par af de ansatte.

- De har fået psykologhjælp, men de er stadig påvirkede, og det bliver de nok ved at være længe, siger han.

Uddeleren glæder sig over, at der med onsdagens dom er sat et punktum i sagen.

For nogle uger siden sad Claus Mollerup og en af de butiksansatte ansigt til ansigt med en af de nu dømte røvere i arresten i Kolding, hvor forløbet blev talt igennem - til gavn for begge parter, ifølge brugsuddeleren.

- Det var et fint møde, hvor det kom noget bag på ham (den dømte, red), at det har påvirket 28 personer i brugsen - og ikke kun de to, der var på arbejde, fortæller Claus Mollerup, der håber, at den unge mand kommer ud af sin kriminelle løbebane.

Brugsen i Brenderup har ikke før været udsat for røveri, og der er ikke taget initiativ til særlige foranstaltninger på baggrund af røveriet.

- Vi forsøger at få det til at være, som det altid har været. Vi har aldrig før haft et røveri, og man kan aldrig gardere sig 100 procent, understreger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Annonce