Annonce
Kolding

Efter ufrivillig ventetid: Jim Lyngvild rykker indenfor på Koldinghus

Jim Lyngvild er her portrætteret sammen med modellen Cecilie Mørkøre Stokvad i rollen som Dronning Sophie Magadalene. Billedet kan ses på udstillingen om kongerækken på Koldinghus fra den 4. april 2020. Foto: Jim Lyngvild
Udstillingen skulle have åbnet først i april, men på grund af corona er åbningen blevet skubbet tre måneder. Nu gør Koldinghus dog klar til at invitere publikum indenfor til den store Jim Jyngvild-satsning.

Kolding: Udstillingen "Kongerækken med Jim Lyngvild – dragter, drama og Danmarkshistorie" har været forsinket i månedsvis på grund af corona, men nu er Koldinghus klar til at slå dørene op for udstillingen den 12. juni.

- Vi er glade for at kunne åbne igen og vise en Jim Lyngvild-udstilling, som primært henvender sig til det danske publikum og til et publikum, som normalt ikke besøger museerne. Vi håber, at folk er hungrende efter en anderledes kultur-oplevelse hos os, siger Nanna Ebert i en pressemeddelelse.

På udstillingen kan gæsterne forvente en oplevelse, hvor museet gør fortiden levende og involverende ved hjælp af unikke fotos med nutidige modeller, smukke dragter og scenerier med lys og lyd.

Annonce

Udstilling og corona

Fredag den 12. juni klokken 10 åbner udstillingen for publikum. Allerede torsdag den 11. juni klokken 17 bliver der en virtuel åbning på Koldinghus’ Facebookside og Jim Lyngvilds Facebookside, hvor Jim Lyngvild og Nanna Ebert viser rundt i udstillingen og fortæller om den.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, klipper den røde snor til udstillingen og holder en kort tale.

Der vil kun være adgang for et begrænset antal personer i udstillingen på samme tid.
Pile i gulvet viser vej rundt, så trafikken bliver ensrettet.

Der vil være håndsprit til rådighed, ligesom der bliver gjort ekstra rent i udstillingen og rundt på hele Koldinghus.

Hvor er vi fra?

Alle har hørt om Gorm den Gamle i historietimerne, men hvordan så han egentlig ud? Og hvad med hans kone, dronning Thyra Danebod? Og hvilket liv levede de? Det giver Jim Lyngvild sit helt eget bud på i udstillingen, der i sin kerne er et stort fotoprojekt, hvor man oplever danmarkshistoriens regenter i et mere nutidigt udtryk. Her er moderne modeller iklædt dragter fra Den Kongelige Systue og Nationalmuseet samt tøj, han selv har syet.

- Vi kommer fra et af verdens ældste monarkier med mange epoker, som har været med at skabe os som danskere. Vores forfædre og formødre har kæmpet og blødt for deres land, og det har ikke været gratis. Vi skylder dem en taknemlighed. Jeg håber, at jeg med udstillingen kan gøre danskerne mere stolte og mere oplyste omkring den kulturarv, vi er rundet af, siger Jim Lyngvild.

Druk, magt og død

Udstillingen tager udgangspunkt i kongerækken fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe den 2. gennem Jim Lyngvilds flere end 100 fotografier. Herudover bliver 10 dragter udstillet i syv forskellige scener med fortællinger om en kongelig fødsel, skoledag, maskebal, druk, magt, rivalisering og død.

Gæsterne kommer til at opleve fortællingerne tilsat lys, lyd og autentiske effekter – ligesom de kan fordybe sig i Jim Lyngvilds egne tekster om mode og stil.

Der bliver også en selfie-station, hvor gæsterne digitalt kan blive manipuleret ind i Jims Lyngvilds billeder af konger og dronninger og derefter få billedet tilsendt. Derudover bliver der en aktivitetszone med en teaterscene, hvor gæsterne kan gå om bag dragter og lege, at de er dronninger eller konger.

Et spændende greb

På Koldinghus glæder konstitueret direktør, Nanna Ebert, sig over den kommende udstilling fyldt med historie og dramatisk iscenesættelse:

- Som gammelt kongeslot vil vi gerne formidle historien om konger og dronninger til så mange forskellige målgrupper som muligt. Jim Lyngvild har et spændende greb på historien, som appellerer til os i dag, og derfor har vi sagt ja til samarbejdet.

Udstillingen skulle have åbnet først i april, men på grund af corona er åbningen blevet skubbet tre måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce