Annonce
Kolding

Efter valgsejr til K, S, SF og R: Nu er Venstre og Dansk Folkeparti også kommet med i en konstituering i Kolding

Alle partier i det kommende byråd, der træder sammen fra 1. januar, er kommet med i en konstitueringsaftale. Det betyder, at det ikke kun er S, SF, R og K, som kan besætte formands- og næstformandsposter i de forskellige udvalg. Også Venstre og DF får nogle af disse poster. Foto: Søren Gylling
Efter et kommunalvalg, hvor De Konservative gav den borgerlige blok den kolde skulder til fordel for et samarbejde med S, SF og R og samtidig fik borgmesterposten i Kolding, er det efter flere dages forhandlinger lykkedes også at få V og DF med i en bred konstituering.

Kolding: Selv om der efter en valgnat, hvor De Konservative i Kolding vendte ryggen til V og DF og snuppede borgmesterposten på stemmer fra S, SF og R, var lagt op til splid særligt mellem V og K, lyder der nu nye toner om samarbejde og fordragelighed fra partierne i det kommende byråd.

Den kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (K), har mandag morgen sendt en pressemeddelelse ud om, at alle samtlige partier i byrådet nu har indgået en konstitueringsaftale.

Aftalen betyder, at alle partier får del i formands- og næstformandsposterne i de udvalg, som hører under byrådet.

Annonce

Ifølge pressemeddelelsen har S, SF, R og K fordelt seks formandsposter mellem sig, mens V og DF tilsammen får fem formandsposter. Dertil kommer, at man også har fordelt bestyrelsesposter i forskellige råd og nævn.

Knud Erik Langhoff fortæller til JydskeVestkysten, at Venstre får formandskasketten på i fire udvalg. Det drejer sig om kulturudvalget, sundheds- og fritidsudvalget, plan-, bolig- og teknikudvalget og dertil kommer børne- og ungeudvalget, som er det udvalg, der tager stilling i tvangsfjernelsessager.

Hos Dansk Folkeparti kan Søren Rasmussen fortsætte som formand for seniorudvalget.

Kun én formandspost til S

SF får formandsposten i natur-, miljø- og klimaudvalget, voksen-, unge- social- og arbejdsmarkedsudvalget og børne-, uddannelses- og familieudvalget.

Socialdemokratiet kommer til at stå i spidsen for det nye strategiske udvalg, der skal beskæftige sig med social bæredygtighed, mens De Radikale får formandsposten i det andet nye strategiske udvalg for bæredygtighed og vækst. For begge disse to udvalg gælder det, at man kan trække eksterne eksperter ind i perioder.

Desuden bliver Birgitte Munk Grunnet (S) viceborgmester, og S har desuden fået flere næstformandsposter, da partiet kun har en enkelt formandspost, oplyser Knud Erik Langhoff.

Konservative får - som det allerede er kendt - borgmesterposten, og Langhoff tager også formandsposten i økonomiudvalget.

Knud Erik Langhoff forklarer, at han endnu ikke, hvilke byrådsmedlemmer fra V, S, R og SF, der kommer til at stå i spidsen for de forskellige udvalg. Det skal dog falde på plads i løbet af de kommende dage.

I en fælles udtalelse fra spidskandidaterne fra S, SF, R og K lyder det:

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at samle samtlige partier i konstitueringsforhandlingerne, og ser frem til et rigtig godt samarbejde blandt alle partier i de kommende fire år.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce