Annonce
VB

Efter VB's nedrykning: Det ligner farvel til mindst 10 mand

Imed Louati har spillet to et halvt år i VB. Om det bliver til mere, ligner et åbent spørgsmål. Foto: Yilmaz Polat
Nedrykningen betyder stor udskiftning i VB-truppen, som skal være mindre til den kommende sæson.
Annonce

Vejle: Nedrykningen giver travlhed i Nørreskoven.

Klubbens tekniske chef Jacob Krüger sagde efter søndagens kamp mod Hobro, at truppen skal slankes, og desuden findes der helt givet spillere i den nuværende trup, som af den ene, anden eller måske helt tredje grund vil væk.

Det ligner, at VB henover de næste uger eller måske måneder siger farvel til i al fald en halv snes spillere.

Annonce

Målmændene

Det trækker op til massiv udskiftning blandt målmændene.

I al fald to af de tre nuværende målmænd i førsteholdstruppen ligner spillere på vej ud. Pavol Bajza begyndte sæsonen som førstekeeper, men mistede undervejs ad to omgange pladsen til Thomas Hagelskjær. Pavol Bajza har alderen til at spille fast, og da der næppe er udsigt til det i VB, er det oplagt slovakken søger videre efter spilletid.

Brasilianske Gianluca Zanette nåede ingen kampe, men ramte udskiftningsbænken mod slutningen af foråret. Da VB tog hul på de helt afgørende nedrykningskampe, røg Zanette igen ud af truppen, og Pavol Bajza overtog pladsen på bænken. Det vidner om, at tiltroen til Gianluca Zanette befandt sig på et beskedent niveau, og det forekommer yderst tvivlsomt, om VB går ind til næste sæson, én hvor klubben vil retur til Superligaen, med Zanette som andenmålmand.

Til sommer løber Thomas Hagelskjærs aftale med VB ud, men alligevel ligner han det bedste bud blandt målmændene på en genganger, og hvis Bajza og Zanette forsvinder, kommer Hagelskjær til at konkurrere med en ny om førstemålmands-posten.

Annonce

Forsvarsspillerne

Hverken Vladis Emmerson eller Branko Ilic virker som spillere med en fremtid i VB.

Emmerson kom i sommer og fandt aldrig fodfæste på holdet. I søndagens afgørende nedrykningskamp mod Hobro indgik han slet ikke i truppen, og på bænken sad i stedet ungdomsspilleren Kasper Poulsgaard uden ét eneste minuts superliga-fodbold på sit cv.

I vinterpausen hentede VB Branko Ilic, og efter den rutinerede slovener gik direkte ind i startopstillingen og debuterede i forårspremieren, røg han hurtigt af holdet, og aftalen, som var af et halvt års varighed, bliver næppe forlænget.

Desuden virker det tvivlsomt, om Viljormur Davidsen napper yderligere en sæson i klubben. Færingen, som er den spiller i truppen med længst anciennitet, har kontraktudløb, og ifølge rygterne ligger han inde med et par attraktive muligheder.

Heller ikke Kerim Memija ligner en spiller, hvis fremtid med sikkerhed ligger i dansk fodbold.

Til gengæld er vanskeligt at se VB skille sig af med Mads Greve, Mads Lauritsen, Malte Amundsen og Tobias Mølgaard.

Annonce

Midtbanespillerne

Op til halvdelen af VB’s midtbanespillere kan efter sommerferien være fortid i klubben.

Anfører Jacob Schoop har kontraktudløb, og det er et åbent spørgsmål, om det ender med en forlængelse, og Ylber Ramadani og Vladlen Yurchenko er af forskellige årsager sandsynligvis på vej væk.

Ramadani har i foråret spillet alt for lidt, og som albansk A-landsholdsspiller er den danske 1. division næppe attraktiv i forhold til at fastholde sin landsholdsstatus. Yurchenko viste sig i løbet af foråret som en fin fodboldspiller med tryk på fodbold, men i 1. division handler meget om dueller og fight, og det er næppe Yurchenkos livret.

Melker Hallberg, Arbnor Mucolli og Mathias Hebo Rasmussen er den halvdel af den nuværende gruppe af midtbanespillere, som med størst sandsynlighed fortsætter i VB.

Annonce

Angriberne

Som det er tilfældet blandt midtbanespilleren, må der forventes massiv udskiftning blandt angriberne.

Efter en tur på øverste danske niveau må der stilles spørgsmålstegn ved, om Imed Louati og Allan Sousa er klar til endnu en tur i 1. division. For mange spillere er det en mental prøvelse, når der skal spilles i Skive, Kolding og Sundby Idrætspark efter en sæson med ture til Parken, Brøndby Stadion og stadion i Aarhus.

Om Louati og Sousa har mod på et trin ned, forekommer tvivlsomt, og får VB mulighed for et salg, slår klubben efter alt at dømme til.

Sergiy Gryn kom i vinterpausen og spillede et blandet forår, og det virker som et åbent spørgsmål, om han har mod på mere eller gerne vil væk. Vil han væk, stiller VB sig næppe i vejen.

Kjartan Finnbogason har aftale yderligere en halv sæson, og sammen med Gustaf Nilsson og unge Jonas Andersen ligner han en spiller, som er i VB, når spillerne møder ind efter ferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Annonce