Annonce
Erhverv

Efter voldsom ulykke: Transportcenter vil parkeringsproblemer til livs - her er udfordringerne

Der er parkeringsforbud på de lilla veje. Illustration: Taulov Transportcenter

Parkeringsproblemerne i DanmarkC skyldes til dels overnattende chauffører og dels vognmænd, der efterlader trailere.

Taulov: Virksomheder har længe klaget over, der bliver parkeret ulovligt i DanmarkC. For nylig blev en 30-årig mand hårdt kvæstet, da han i en personbil kørte ind i en stor trailer til et modulvogntog, der holdt ulovligt på Dronningens Kvarter.

Taulov Transportcenter har ad flere omgange forsøgt at gøre noget ved problemet. Der er to årsager til problemerne, fortæller formand i Taulov Transportcenter, Nils Skeby. Årsagen er dels lastbiler med chauffører, der overnatter i bilerne og dels vognmænd, der stiller deres trailere på offentlige steder.

Derfor etablerede kommunen den offentlige parkeringsplads Anneberg. Den er dog midlertidig og udløber til nytår. Ifølge Nils Skeby arbejdes der på at forlænge ordningen.

- Det var et forsøg på at skubbe parkeringen væk fra de offentlige veje, og det har hjulpet på dem, der holder ulovligt, men problemet er ikke helt løst endnu, så vi har bedt kommunen håndhæve reglerne for parkering. Den sidste måned har kommunen intensiveret parkeringsvagterne i området. Så kommunen har gjort det, de skulle, mener Nils Skeby.

Desuden er der op til parkeringsvagternes indtog uddelt foldere på rumænsk, russisk og engelsk i ruderne på ulovligt parkerede lastbiler om håndhævelse af reglerne.

Annonce

Vi har bedt kommunen håndhæve reglerne for parkering. Den sidste måned har kommunen intensiveret parkeringsvagterne i området.

Nils Skeby
Der er parkering forbudt på Dronningens Kvarter. Alligevel sker det, at lastbilchauffører efterlader trailere på vejen. Arkivfoto: Nana Hanghøj

Arbejder på forskellige løsninger

Der er parkeringsforbud på mange af vejene i DanmarkC - blandt andet Dronningens Kvarter. Alligevel sker det jævnligt, at der bliver efterladt trailere på vejene, hvor der er minimal belysning.

- Der er en laissez faire holdning hos nogle vognmænd om, at man bare kan stille sine vogne, hvor man vil, mener Nils Skeby.

I forhold til at etablere flere offentlige parkeringspladser fortæller han, at der arbejdes på forskellige løsningsmodeller, men at det er vognmændenes opgave at finde parkering til deres vogne.

- Hvis penge var ligegyldigt, kunne man etablere en stor offentlig parkeringsplads med toiletfaciliteter, men er det dybest set kommunens problem at løse den opgave? Der må jeg give kommunen ret. Det er vognmændenes opgave, siger Nils Skeby.

Svært at få udenlandske vognmænd med

En mulig løsning kunne være en parkeringsplads, hvor et poletsystem gav adgang til parkeringsområdet.

- Men chaufførerne får ikke råd selv, så vi må til vognmændene. Det kunne eksempelvis være en løsning, hvor de kunne få adgang via en hjemmeside til et offentligt parkeringsområde reguleret med bomme, forklarer han.

Det kan dog være svært at få udenlandske vognmænd med på at løse parkeringsproblemerne i området.

- Det er en balancegang, for vi vil gerne sikre fornuftige forhold for erhvervslivet, mens vi på den anden side ikke kan leve med, der sker ulykker som den for nylig, siger Nils Skeby.

En uge efter ulykken rykkede politiet ud efter et tip for at fjerne en ulovlig parkeret trailer fra Dronningens Kvarter, og det udløste en bøde til ejeren, oplyste Sydøstjyllands Politi dengang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Det kræver sit skæg: Tidligere leder af Det Bruunske Pakhus er 'ægte' julemand i San Diego

Annonce