Annonce
Fredericia

Efter voldsom video kommer SSP-leder med opfordring til forældrene: - Tal med jeres børn

Sagen om vold og deling af en video af episoden på sociale medier er meldt til politiet. Arkivfoto: Michael Bager
På grund af coronarestriktioner og lave temperaturer har de unge været indendørs længe. SSP-leder forventer, de unge vil samles udendørs og være sammen de kommende måneder.

Fredericia: SSP - Den Matrikelløse Klub er opmærksom på den voldsepisode med unge involverede, som er blevet optaget på video og delt på sociale medier. Det bekræfter leder af Den Matrikelløse Klub Hrolf Langgård.

- Det er et særtilfælde, siger han om videoen, ligesom han også kalder episoden, som angiveligt er sket på Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej, ganske forfærdelig.

Sagen blev mandag aften meldt til politiet og efterforskes af Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Hrolf Langgård fortæller, at de seneste måneder ellers har været meget stille blandt de unge, som SSP er opmærksomme på. Han forventer dog, at flere unge vil have lyst og trang til at komme ud og være sammen de kommende måneder. I den forbindelse har han en opfordring til forældrene.

- Coronarestriktioner og vejret har gjort, at de unge har været indenfor længe - også alt for længe. Min fornemmelse siger mig, at nu skal de unge indhente noget af det fortabte ungdomsliv, så jeg tror, vi vil se mange unge, som skal ud og være unge, være sammen med kærester og venner og være sociale, siger han generelt om de unge.

Uden forbud

Det betyder ofte også, at de unge mødes forskellige steder udendørs for at være sammen - blandt andet ved at hænge ud ved skolerne, på Østerstrand eller andre steder i kommunen.


Coronarestriktioner og vejret har gjort, at de unge har været indenfor længe - også alt for længe. Min fornemmelse siger mig, at nu skal de unge indhente noget af det fortabte ungdomsliv, så jeg tror, vi vil se mange unge, som skal ud og være unge, være sammen med kærester og venner og være sociale.

Hrolf Langgård, leder af Den Matrikelløse Klub


I den forbindelse håber han, at forældrene til de unge vil interessere sig for deres børns færden på en konstruktiv måde.

- Jeg kunne godt tænke mig, forældrene er meget opmærksomme på, hvor børnene eller de unge er henne, og hvad de laver. I den forbindelse er det vigtigt, de unge får gode snakke med forældrene, fortæller Hrolf Langgård og fortsætter:

- Forældrene skal være interesserede i den gode dialog med deres børn, så hvis deres børn oplever noget, de ikke er trygge ved, vil de fortælle deres forældre om det. Og at det ikke bliver med forbud om at tage afsted, men at forældrene i stedet taler med børnene om, hvad man så gør, opfordrer han.

Annonce

Distriktsskoleleder: Vi reagerer også

Hos Kirstinebjergskolen er man bekendt med den pågældende video og voldsepisode, oplyser distriktsskoleleder Stefan Kelstrup, som dog udtaler sig på generel plan.

- I episoder af denne karakter, som foregår udenfor skoletiden, så reagerer vi som skole naturligvis også på det, fortæller han.

- Hvordan?

- Generelt forsøger vi at afdække, om nogle af vores elever er indblandet i sagen og få en dialog med eleven, hjemmet og eksempelvis relevante myndigheder som SSP, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce