Annonce
VB

Efterlysning i Nørreskoven: En hel god VB-kamp, tak

Jacob Schoop gjorde det til 1-0, da han strakte sig og sparkede bolden i mål på oplæg af Kjartan Finnbogason. Foto: Yilmaz Polat
Tordag aften vandt Vejle Boldklub for fjerde gang i træk på hjemmebane, men igen spillede VB-mandskabet en god og en dårlig halvleg. 2-0-sejren over FC Roskilde var dog fortjent og for lille i forhold til de muligheder, VB skabte i løbet af anden halvleg.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub hentede torsdag aften fjerde sejr på stribe.

Hjemme på Vejle Stadion vandt VB med 2-0 over FC Roskilde efter en ujævn indsats. VB-mandskabet spillede en tam første halvleg, men anden halvleg viste, at der er forskel på 1. divisions top og bund.

Med lidt mere kvalitet i afslutningerne havde VB vundet med et par stykker flere.

VB-FC Roskilde 2-0 (1-0)

1. division

Mål: 1-0 Jacob Schoop (45.), 2-0 Diego Montiel (80.).

VB (4-2-3-1): Indy Groothuizen - Tobias Mølgaard, Mads Greve, Nicolas Dantas, Malte Amundsen (Viljormur Davidsen, 90.) - Ylber Ramadani, Thomas Gundelund - Sergiy Gryn, Jacob Schoop (Diego Montiel, 57.), Lucas Jensen - Kjartan Finnbogason (Brenner, 86.).

FC Roskilde (4-2-3-1): Frederik Vang Larsen - Dawda Ngum, Kyle Mclagan, Daniel Jørgensen, Nicklas Mouritsen – Nicklas Halse, Robert Larsen - Lee Rochester, Souheib Dhaflaoui, Younes Bakiz (Kristian Lindberg, 68.) - Finnur Justinussen (Nicolai Jessen, 41.).

Advarsler: Nicolas Dantas, VB (34.), Nicklas Halse, FC Roskilde (51.), Nicolai Jessen, FC Roskilde (72.) og Daniel Jørgensen, FC Roskilde (78.).

Dommer: Jesper Nielsen.

Tilskuertal: 2132.

Annonce

1 Flere hele gode kampe

Mod FC Roskilde spillede VB en skidt første halvleg, og den pauseføring, Jacob Schoop i første halvlegs tillægstid sørgede for, var bestemt ikke fortjent. Schoops afslutning var VB’s eneste i første halvleg, som sad indenfor FC Roskildes målramme. Én sølle afslutning indenfor rammen på en halvleg er selvsagt ikke godt nok på hjemmebane mod rækkens nummer sjok.

I anden halvleg kom der bedre snit over VB-mandskabet, og set over samtlige 90 minutter kan der ikke pilles ved sejren og heller ikke dens størrelse.

VB sætter imidlertid for sjældent en hel god kamp sammen. Opgøret mod FC Roskilde lignede det, VB spillede fire dage tidligere, da Hvidovre gæstede Vejle Stadion. Også ved den lejlighed spillede VB en dårlig første og en god anden halvleg, og for få uger siden mod Skive var der også tale om en ujævn forestilling med en god første og en dårlig anden halvleg.

Mod bedre hold end Skive, Hvidovre og FC Roskilde går det ikke for VB-mandskabet, at der i lange periode - hele halvlege - kører på halvt eller kvart blus.

Annonce

2 Tager point hjemme

En god hjemmebane er afgørende forudsætning for at vinde 1. division.

Pointmæssigt er VB i øjeblikket velkørende på eget græs med fire sejre på stribe efter den horrible indledning med nederlagene til Nykøbing FC og FC Fredericia. De øverste har alle sat til på hjemmebane, og det kan sagtens tænkes, at det hold, som scorer flest point på hjemmebane, også er det hold, som snupper førstepladsen.

Viborg har som VB sat seks point til hjemme og FC Fredericia fire point - i henholdsvis fem og fire kampe.

Hvis VB holder den nuværende kadence på hjemmebane, er meget vundet i kampen om førstepladsen.

Annonce

3 Vendsyssel er sat

Vendsyssel hørte inden sæsonen til blandt oprykningsfavoritterne.

Det gør nordjyderne ikke længere, og torsdag aften spillede Vendsyssel og Viborg 1-1 hos sidstnævnte. Resultatet betyder, at Vendsyssel er otte point efter Viborg og FC Fredericia på henholdsvis første- og andenpladsen og syv point efter nummer tre, VB.

Der er fortsat 24 kampe igen og altså 72 point i spil, og dermed er Vendsyssel fortsat i live i forhold til førstepladsen og oprykningen til Superligaen, men nordjyderne har ikke råd til fejltrin. Øges afstanden til de øverste, ser det næsten uoverkommeligt ud.

Det er nemlig ikke kun ét hold, Vendsyssel skal forbi, for så lod det sig gøre. Men det er tre, og hvis Vendsyssel ender i en situation, hvor afstanden til Viborg, FC Fredericia og VB rammer 10-11 point, er Vendsyssel definitivt sat.

Annonce

4 Helt åbent i toppen

Efter torsdagens to opgør i 1. division nåede rækkens tre øverste hold på omgangshøjde med hensyn til kampe.

Og det er helt tæt i toppen, hvor Viborg og FC Fredericia deler førstepladsen med 18 point, og VB er lige efter med 17 point.

Dermed er alt helt åbent, efter VB har indhentet de to andre, som dog har mulighed for at sætte vejlenserne, når de spiller på søndag; Viborg skal en tur til Næstved, mens FC Fredericia får besøg af Fremad Amager.

VB’s kamp mod FC Roskilde var en fremrykket kamp fra den kommende weekends program, mens Viborg-Vendsyssel var et udsat opgør fra den seneste periode med landskampe. Fra den periode mangler VB fortsat en kamp, en udekamp mod HB Køge, som spilles onsdag 2. oktober.

Helt som forudset er 1. division en tæt i toppen, og sådan bliver der efter alt at dømme med ved at være. Efterhånden bliver der rystet hold af den absolutte top, men at et enkelt hold går udbrud, forekommer stadig usandsynligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Annonce