Annonce
Erhverv

Egtved-tyr kom til tops

Nordbæk Norton er født og opvokset ved Egtved, men er nu bedste hereford-tyr i Holland. Den blev præsenteret af den tidligere danske ejer, Jytte Have. PR-foto: Eric Elbers

Egtved: Den hollandske herefordavler, Henk Kuipers, der samtidig er formand for den hollandske herefordforening, faldt i fjor for en tyrekalv hos Nordbæk Hereford i Egtved ved Vejle.

14. marts 2018 skiftede tyren, Nordbæk Norton, ejer, og det køb har den hollandske avler næppe fortrudt. Den danske tyr kom i weekenden helt til tops ved de nationale mesterskaber i Holland.

- Vi kan da ikke undgå at være lidt stolte over resultatet, lyder det i en pressemeddelelse fra den tidligere ejer, Henning Have, der driver besætningen sammen med hustruen Jytte.

Det var også netop Jytte Have, der trods salget fik lov at præsentere tyren i Holland, og det gjorde hun altså så godt, at tyren kom helt til tops hos den svenske dommer, Miranda Lysell.

- Hollænderen var i Danmark for at se efter en tyr, og han faldt over den her, der er født og opvokset hos os og stammer fra sæd importeret fra Nordamerika, forklarer Henning Have og fortæller, at tyren også avler godt i Holland.

- Salget og kåringen er selvfølgelig godt for os, men også for dansk landbrug. Det fortæller om den gode genetik, vi har, påpeger Henning Have.

Nordbæk Hereford er en deltidsbesætning, der består af 35 moderdyr, og der arbejdes meget med avlen, og udenlandske producenter har opdaget kvaliteten.

- Vi har i år solgt en tyr til sædtapning i Tyskland, to kvier til Holland og 11 dyr til Rusland, fortæller Henning Have.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce