Annonce
Fredericia

Eilersen kritiserer redegørelse om ADP: - Vi fik serveret en tynd kop te

Susanne Eilersen (DF) følte, at hun fik serveret en tynd kop te, da hun blev præsenteret for den ikke-fortrolige del af redegørelsen om havneselskabets håndtering af uregelmæssigheder begået af - viser det sig nu - to ledende medarbejdere. Begge indgik man aftrædelsesaftaler umiddelbart efter, en whistleblower gik til selskabets revisionsselskab med viden om uregelmæssighederne. Arkivfoto: Søren Gylling  
Susanne Eilersen (DF) havde forudset, at der ikke ville komme meget konkret på bordet i advokatundersøgelsen af havnesagen. Det gik som ventet. Hun er ikke tilfreds, men vælger at se frem og få sikret, at byrådet får en reel indsigt i havnens udvikling.

Fredericia: En tynd kop te. Det kalder Susanne Eilersen (DF) det fire timer lange møde i byrådssalen tirsdag aften. Her fik medlemmerne præsenteret resultatet af Hortens undersøgelse af havneselskabets håndtering af sager omkring to ledende medarbejdere.

- Det er det, vi må kalde dem. Der er indgået en aftrædelsesaftale med de ansatte med en tavshedsklausul, som gør, at vi ikke må nævne titlen. Hvis vi ikke overholder det, risikerer kommunen et sagsanlæg, forklarer Susanne Eilersen.

Det har imidlertid flere gange været fremme, at sagen peger tilbage på den tidligere havnedirektør, som forlod sin stilling brat i 2019. Den gang ifølge både ham og selskabet efter gensidig aftale. De nærmere omstændigheder er aldrig kommet frem.

Annonce

Byrådet fik tirsdag aften udleveret en ikke-fortrolig del af den redegørelse, som havneselskabet ADP's advokater fra Gorrissen Federspiel har udarbejdet. Af den fremgår, at der er tale om to ledende medarbejdere.

- Vidste I, at der var tale om to ansatte?

- Nej, det undrer også os, men vi ved ikke mere, end der står i redegørelsen.

Blev ikke oplyst

Hele sagen er underlagt et mørke, som ikke blev gjort lysere for byrådet under advokatens fremlægning. For ud over tavshedsklausulen mellem selskabet og den ansatte har kommunens advokat også måttet underskrive en fortrolighedsaftale for at få adgang til dokumenter og bilag, som sagen omhandler.

- Vi kunne ikke få at vide, hvor store beløb sagen handler om. Der er nævnt, at det drejer sig om et stort fem-cifret beløb, som er tilbagebetalt, men er det det hele? Er der indgået andre aftaler, som vi ikke kan se? Det aner vi ikke. Det er meget utilfredsstillende, og det understreger for mig, at det er helt nødvendigt at få set vores ejeraftale igennem med ADP, siger hun.

Vi kunne ikke få at vide, hvor store beløb sagen handler om. Der er nævnt, at det drejer sig om et stort fem-cifret beløb, som er tilbagebetalt, men er det det hele? Er der indgået andre aftaler, som vi ikke kan se? Det aner vi ikke.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

- Nye Borgerlige er klar til at overveje at sælge havnen, men hvad tænker du om det?

- Det må blive et spørgsmål, det nye byråd skal overveje, og det bør ske i forbindelse med, at der bliver lagt en ejerstrategi. Hvad vil vi med havnen, og i den forbindelse om det giver mening, at vi ejer den, siger Susanne Eilersen.

Hun ønsker større indflydelse og indsigt i, hvad der sker i havnen og vil have set på vedtægterne.

- Det bør indgå, at byrådet skal holdes orienteret om sager af den karakter, som vi har været vidne til nu. Jeg forstår ikke, at bestyrelsen undlod at gå til byrådet, deres ejere, med sagen om den ledende medarbejder. Det gav jeg også klart udtryk for under vores møde i byrådssalen, siger Susanne Eilersen.

Fredericia Kommune er storaktionær i ADP A/S med en ejerandel på 89 pct. af aktierne i ADP A/S. Resten ejer Nyborg og Middelfart Kommuner, og begge byråd er i lighed med politikerne i Fredericia blevet orienteret om sagen.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Nedlagt handelsmarked forfalder: Men ejer har planer med stedet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Følg kampen live: FHK skal vise sig slutspilsværdige mod bundproppen Nordsjælland Håndbold

Fredericia For abonnenter

Bevaringsværdig ejendom i Prinsessegade skal rives ned - i stedet kommer der syv nye lejligheder

Fredericia HK

Bundproppen venter i Helsinge: Derfor er Nordsjælland-opgør ikke nødvendigvis en walk over-kamp for FHK

Alarm 112

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Alarm 112

Pludselig røg det ene hjul af Johnnys bil: Hjulbolte løsnet i løbet af natten

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Fredericia

ADP A/S i Fredericia er en fantastisk ide, men tingene skal holdes adskilt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Sommerhuse skal beskyttes mod oversvømmelser: Får lov til at lave 600 meter langt dige

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Forventer snarlig åbning: Derfor rykker Intersport tilbage til Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Derfor hægter FC Fredericia med en sejr på vestkysten én af rivalerne helt af

Fredericia

Du spørger - kandidaterne svarer: Hvordan får vi flere lokale uddannelser?

Annonce