Annonce
Erhverv

Ejendomsselskab konkurs - kontorhotel i Erritsø uberørt

I november blev Hersted Ejendomme A/S med adresse på Landlystvej begæret konkurs ved skifteretten ved Retten i Kolding. Baggrunden var manglende kapital i et svensk selskab, som skulle have overtaget et ejendomsprojekt ved Roskilde. Der er ingen tilgodehavender efter konkursen. Arkivfoto
En fejlslagent udlejningsprojekt på Sjælland har betydet, at selskabet Hersted Ejendomme A/S er gået konkurs. Datterselskabet er solgt til andet selskab for at undgå tab. I selskabsporteføljen ligger kontorhotellet Herstedhus i Erritsø, som er uberørt af konkursen.

Erritsø: Virksomheden Hersted Ejendomme i Erritsø er blevet erklæret konkurs, efter et projekt med udvikling af ejendomme på Sjælland er slået fejl. Bag virksomheden står Poul-Erik Petersen, som via selskabet Momito Hersted bestyrer kontorhotel på Landlystvej.

Det aktuelle projekt drejede sig om ombygning af erhvervslejemål, som derefter skulle lejes ud til nye lejere.

- Ombygningen forløb planmæssigt, og der var indgået aftaler om et ganske profitabelt salg af det datterselskab, som ejer projektet. Det var en svensk køber, men det viste sig, at de alligevel ikke var i stand til at rejse den fornødne kapital. Det betød, at Hersted Ejendomme A/S pludselig selv skulle bære projektet gennem færdigudviklingen, og det var desværre en opgave, som selskabet og dets partnere ikke kunne løfte. Det betød, at vi var nødt til at kaste håndklædet i ringen, men der ligger ingen tilgodehavender, oplyser Poul-Erik Petersen.

Annonce

Alting her i huset forløber fuldstændigt, som det plejer. Stille, roligt og ordentligt.

Direktør Poul-Erik Petersen

Intet tilgode

Både projekt og datterselskabet er i dag ret beset værdiløst, men gode kræfter gør et forsøg på at hindre tab for leverandører og tab af arbejdspladser.

- Projektet var i god gænge, og en svensk investor var klar til at købe sig ind og overtage. Da den oprindelige køber ikke kunne gennemføre sit køb, blev datterselskabet i stedet solgt til selskabet Momito Hersted & Co. K/S. I det regi arbejder vi sammen med nogle mangeårige samarbejdspartnere på at sammensætte et hold, som har økonomien og knowhow til at fuldføre projektet på Sjælland, oplyser Poul-Erik Petersen.

Momito Hersted & Co. K/S er indtil videre 100 pct. ejet af Poul-Erik Petersen.

- Men kapitalen og ejerkredsen vil blive udvidet, så selskabet opnår økonomisk styrke til at kunne fuldføre det sjællandske projekt på et solidt økonomisk og fagligt fundament, meddeler Poul-Erik Petersen.

Konkursen blev taget under konkursbehandling efter begæring i november.

Herstedhus uberørt

Momito Hersted administrerer ejendommen Landlystvej 1 ved Erritsø Butikstorv. Her lå tidligere Linnemann Radio og TV. Ejendommen er indrettet til kontorhotel under navnet Herstedhus. Ejendommen ejes af selskabet Koldingfjord Ejendomme, som Kolding-advokaten Ole Bjørn Christensen står bag.

- Kommer konkursen til at berøre aktiviteten i Erritsø?

- Det er Monito Hersted, der bestyrer, så derfor kommer konkursen ikke til at påvirke driften. Alting her i huset forløber fuldstændig som det plejer. Stille, roligt og ordentligt, konstaterer Poul-Erik Petersen.

Ti lejere har til huse i komplekset på Landlystvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Annonce