Annonce
Erhverv

Ejere bag konkursramt swingerklub mistænkes for kreditsvindel og snyd med hjælpepakker

Swingerklubben Euroclub 300 lukkede i marts og gik i slutningen af oktober 2020 konkurs, og under oprydningen i konkursboet har kurator fundet forhold, der betyder, at han indstiller til skifteretten, at to direktører, der drev selskabet videre, efter klubben lukkede, idømmes konkurskarantæne, og han har rettet henvendelse til politiet om mistænkelige forhold omkring driften. Foto: Google Street View
Swingerklubben Euroclub 300 lukkede ned samtidig med, at Danmark lukkede ned i marts. Men efter den sidste åbningsdag skiftede selskabet to gange ejere og direktører, inden det gik konkurs i oktober. Nu har kurator orienteret politiet om, at han har mistanke om blandt andet kreditsvindel og svindel med hjælpepakkerne.

Kolding: To tidligere direktører og ejere af selskabet bag swingerklub Euroclub 300 er indstillet til konkurskarantæne på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse, og kurator har mistanke om, at der begået kreditsvindel i selskabet efter, at klubben lukkede i marts.

Det er nu op til Skifteretten at vurdere, om der skal rejses sager om konkurskarantæne på grund af "groft uforsvarlig forretningsførelse". Derudover har kurator i sin redegørelse til skifteretten i Kolding oplyst, at han er stødt på mistænkelige forhold i konkursboet, som kan interessere politiet.

Kurator oplyser, at han har fundet forhold omkring muligt kreditbedrageri, falske regnskabsoplysninger og mistænkelige forhold omkring hjælpepakker til faste omkostninger.

Swingerklubben Euroclub 300 gik i slutningen af oktober 2020 konkurs efter begæring fra en lønmodtager, der ikke havde fået løn af selskabet, der drev svingerklub på Esbjergvej 300.

På det tidspunkt havde swingerklubben, der markedsførte sig som nordens største, været lukket siden marts efter nedlukningen på grund af corona. Men i juni kom selskabet Euroclub 300 på nye hænder, og det er aktiviteterne, efter swingerklubben er lukket, der nu kan få et efterspil for direktører og ejere Kasper Kjær Andersen og Haider Iqbal.

Annonce

Muligt kreditsvindel

I juni 2020 blev selskabet overtaget af Kasper Kjær Andersen efter stifteren, der drev stedet i knap to år. To måneder senere sælger Kasper Kjær Andersen det videre til Haider Iqbal, der herefter blev både ejer og direktør i selskabet.

Kurator i konkursboet, Anders Bendtsen fra advokatfirmaet Lind, oplyser i sin redegørelse til Skifteretten, at han indstiller begge direktører til konkurskarantæne i tre år, hvilket betyder, at de kan få forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed i perioden.

For begge direktører gælder, at der ikke findes bogføring for perioden. De har ikke reageret på kurators henvendelser og har ikke samarbejdet omkring konkursboet.

I forhold til Haider Iqbal, der er direktør, da selskabet går konkurs, skriver kurator i redegørelsen, at det er hans opfattelse, at han overtog selskabet med henblik på at begå kreditbedrageri. Direktøren har blandt andet købt en telefon, haft en Audi på værkstedet og købt to varmepumper, som aldrig er betalt, og ifølge kurator har det ikke været hensigten at betale. Samlet skylder firmaet 100.000 kroner.

I forhold til Kasper Kjær Andersen har kurator bemærket forhold omkring Covid-19 kompensation for faste omkostninger. Ifølge kurator bliver der søgt om kompensation på baggrund af tal, der er væsentlig anderledes end de tal, der fremgår af det indleverede regnskabet for 2019.

Det er kurators opfattelse, at der i forløbet efter 1. juni og fremefter er sket forsøg på bedrageri i en eller anden form og måske i samarbejde med andre.

Annonce

Bevidst urigtige tal i regnskabet

I øvrigt noterer kurator i redegørelsen, at selskabets seneste regnskab, der dækker 2019, muligvis er ukorrekt. Kurator er i besiddelse af råbalancen fra 2019, der ikke stemmer overens med det endelige regnskab, der viste et overskud på 632.000 kroner. Det offentliggjorte regnskab bygger på ”bevidst urigtige tal og oplysninger”, lyder det redegørelsen.

- Helt generelt så kan man sige, at som kurator er det min opgave at identificere nogle relevante problemstillinger og så meddele det til de relevante myndigheder, og det har jeg nu gjort. Jeg foretager ikke efterforskning, siger Anders Bendtsen.

Det er ikke lykkedes JydskeVestkysten af få en kommentar fra Kasper Kjær Andersen, der har adressebeskyttelse. I efteråret lykkedes det at fange ham på et telefonnummer tilknyttet et af hans selskaber, og dengang forklarede han, at han havde været udsat for et svindelnummer, hvor hans navn blev misbrugt, og at han havde meldt det til politiet.

JydskeVestkysten har også uden held forsøgt at få en kommentar fra Haider Iqbal på fire telefonnumre, der er tilknyttet hans adresse på Sjælland. Derudover er han kontaktet på mail men han er ikke vendt tilbage.

Kort om konkursen

Selskabet, Euroclub 300 ApS, der drev swingerklubben Euroclub 300 på Esbjergvej 300, gik i oktober konkurs, efter en fagforening på vegne af en lønmodtager havde begæret selskabet konkurs på grund af manglende lønudbetaling.

Der er rejst krav mod konkursboet på nuværende tidspunkt for 665.949. kroner. Gældsstyrelsen har rejst krav om 345.105 kroner, og samlet er der medarbejderkrav på 188.120 kroner, der skal dækkes af Lønmodtagernes Garantifond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia fik sit første point i 2021 - det overskygger alt

Fredericia For abonnenter

Placering til institution i Madsby rammer gammel losseplads: Undergrund skal grundigt undersøges

Annonce