Annonce
Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Kenny Bruun Olsen (t.v) langer ud fra borgmester Jacob Bjerregaard i sagen om det kommende skattecenter, der skal placeres i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen (V) mener, at borgmesteren er egenrådig, fordi byrådet først blev informeret om det nye skattecenter kort tid før pressen. Borgmester mener, at Venstre bør vende kritikken internt, for Venstres medlemmer i økonomiudvalget kendte beslutningen.
Annonce

Fredericia: Søndag aften blev nyheden om det kommende skattecenter i Fredericia offentliggjort.

Det glæder eks-borgmester Kenny Bruun Olsen fra Venstre. Til gengæld er han vred over, at byrådsmedlemmerne først fik besked om nyheden otte minutter før, den kunne læses i avisen Danmark og Fredericia Dagblad.

Han mener, at borgmester Jacob Bjerregaard (S) burde have informeret byrådet om de 100-150 nye arbejdspladser i Fredericia, inden han talte med pressen.

- Borgmesteren er egenrådig, minder efterhånden om det russiske styre, skriver Kenny Bruun Olsen på Facebook.

Borgmesteren afviser kritikken.

Annonce

Borgmester: Den må V tage internt

Til Fredericia Dagblad uddyber Kenny Bruun Olsen sin kritik:

- Det er en god nyhed for Fredericia, men det er proceduren i det. Hvorfor viser han ingen tillid til os byrådsmedlemmer? Vi fik en mail fredag eftermiddag om, at der er en glædelig nyhed på vej. Her kunne han informere om, hvad det handlede om, siger Kenny Bruun Olsen.

Borgmester Jacob Bjerregaard forklarer, at ministeren havde bestemt, hvornår nyheden skulle meldes ud. Først fredag fik borgmesteren besked på, at Fredericia var udpeget, og at nyheden om de nye skattecentre ville blive præsenteret søndag aften.

- Jeg gav derfor en helt fortrolig orientering til økonomiudvalgets medlemmer fredag, hvor også byrådsmedlemmerne fik besked på, at noget stort var på vej. Om Venstres medlemmer i økonomiudvalget på det tidspunkt ønskede at give deres byrådskolleger en orientering, skal jeg ikke blande mig i. Den må de tage internt. Hele byrådet fik derefter besked søndag aften, siger Jacob Bjerregaard.

- Stoler du ikke på dit byråd?

- Jeg stoler fuldt og fast på både mit byråd og økonomiudvalget, men der er oplysninger af fortrolig art, vi deler i økonomiudvalget, og andre deler vi med hele byrådet. Det har vi gjort i mange andre sager, og jeg har ikke hørt nogle ønske, at det skulle ændres, siger Jacob Bjerregaard.

- Så der var heller ikke Venstre-medlemmer i økonomiudvalget, som fredag foreslog, at hele byrådet skulle have besked?

- Nej, det hørte jeg ikke, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Ikke optimalt

Kenny Bruun Olsen sidder ikke i økonomiudvalget, men det gør hans to Venstre-kolleger Pernelle Jensen og Christian Jørgensen, og de fik som nævnt en fortrolig orientering fredag af borgmesteren. Pernelle Jensen bekræfter, at hun fik orienteringen, og at hun ikke overvejede at gå videre med nyheden eller opfordrede borgmesteren til at give hele byrådet besked.

- Jeg glædede mig bare over, at vi havde fået skattecentret, og konstaterede, at byrådet meget snart ville blive orienteret. Det ville ske søndag aften, og de var alle inviteret til pressemøde mandag morgen. Helt ærligt tænkte jeg ikke på at ringe til de andre. Det var jo bare en god nyhed og ikke en sag, hvor vi skulle træffe beslutning om noget. Men i bagklogskabens lys kan jeg godt se, at det burde jeg måske have gjort, siger hun med henvisning til Kenny Bruun Olsens kritik.

Kenny Bruun Olsen mener, at borgmesteren burde have meldt ud til hele byrådet fremfor at komme med kommentarer i en artikel, der kom i Fredericia Dagblad søndag aften.

- Det er under al kritik, siger Kenny Bruun Olsen.

Hvad havde været den optimale måde at gøre det på?

- Han kunne informere byrådet om, hvad det handlede om i fredags. Og bede os om at holde det for os selv indtil mandag. Det har vi gjort andre gange, og så vidt jeg ved, er det aldrig blevet lækket, siger Kenny Bruun Olsen.

Gruppeformand Peder Tind fik også først nyheden præsenteret søndag aften, og har ikke haft problemer med det.

Annonce

Jeg står for åbenhed

Venstre-manden var selv borgmester fra januar 2013 til 1. januar 2014.

Da du sad på posten, sørgede du da altid for at informere om den slags sager?

- Hvis det var større ting, ja. På det tidspunkt var der finanskrise, så der kom ikke glædelige nyheder hver dag. Men jeg har altid stået for åbenhed. Og stået for, at hvis jeg ved noget, specielt når man sidder i toppen, så skal man huske at give sine medvalgte den samme information, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Annonce