Annonce
Navne

Eks-formand i mindeord om 45-årig: Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn

"Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen. Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen", skriver Mogens Hansen i mindeordene om Anders Bonnemann. Arkivfoto: Morten Marboe

Mogens Hansen, bestyrelsesmedlem og tidligere formand i FC Horsens, har skrevet mindeord om 45-årige Anders Bonnemann, Horsens.


Fredag 7. januar kunne vi på Facebook læse, at Anders Bonnemann havde tabt kampen mod kræften, som han havde kæmpet imod de seneste par år.

Joy lod os i smukke mindeord vide, at han var sovet ind på hospice i Brædstrup omgivet af sine nærmeste. Han blev 45 år.

Annonce

I FC Horsens nåede vi at hædre ham for hans indsats som træner og leder i klubben, indtil sygdommen satte en stopper for hans virke - på det tidspunkt som holdleder for klubbens andethold i herresenior.

I forbindelse med renovering af klubhuset under coronanedlukningen sidste vinter blev der som noget nyt indrettet et hyggehjørne i salen, hvor det var Anders' virksomhed, AP Møbelpolstring, der producerede de læderbetrukne bænke og de tilsvarende i klubhusets forgang. I salen hedder hyggehjørnet nu "Bonnes hjørne" - ideen til navnet var fostret i FC's oldboys-afdeling.

Anders voksede op i Dagnæs og spillede som dreng fodbold i Dagnæs Idræts Forening, som i 1988 var den ene af de to klubber, der blev til FC Horsens.

Han kom som 20-årig i 1996 i lære hos PHR Møbelpolstring på Frederiksberg. Han var udlært i 1998, men fortsatte hos firmaet i København frem til slutningen af 2002.

Så vendte han sammen med Joy tilbage til barndomsbyen, og de bosatte sig på Valmuevej. Derfra var der ikke langt til Bankager Stadion og FC Horsens.

Han dukkede op i FC i 2003 og kom på serie 5-holdet, som jeg i en årrække havde været træner/holdleder for. Anders spillede der, hvor klubben havde brug for ham, og jeg kunne hurtigt konstatere, at vi havde fået en deltager på holdet, der altid så lyst på tingene - også når vi var bagud med et par mål.

Han gav aldrig op, og sådan har han også taget kampen mod sygdommen.

Da jeg besøgte ham i december, var det ikke sygdom, samtalen kom til at dreje sig om, men derimod om FC Horsens. Han fulgte med i, hvad der skete i klubben, og hvordan holdene klarede sig, selv om det meste af hans tid da blev tilbragt i sygehussengen hjemme i stuen.

Anders Bonnemann var den naturlige leder, så da min alder begyndte at trykke, tog han over og var en tid spillende træner på holdet.

Hans anden interesse, jagt, tog mere og mere over, så han stoppede som træner, men spillede stadig med på holdet, når tiden tillod det.

Han gled naturligt over på et af klubbens oldboys-hold. Og for et par år siden lod han sig atter overtale til at tage en tørn for klubben og blev holdleder.

Vi i FC Horsens har med Anders' død måttet sige farvel til en ven med et meget positivt livssyn, en ven, som altid var god for en kvik bemærkning, når der var brug for det.

Ham vil vi komme til at savne, men vores savn er lille i forhold til det savn, Joy og de to børn - sønnen Mark, der også spiller fodbold i FC Horsens, og datteren Maja- står tilbage med.

Æret være Anders Bonnemanns minde.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Erhverv

Før var her gnister i luften: Snart møder et kønnere syn trafikanter langs Holstensvej

Annonce