Annonce
Fredericia

Eksercerhuset forvandlet til perfekt bierhalle - østrigsk hotelvært var imponeret

Jens Hegelund (t.h.) er til daglig hoteldirektør i østrigske Wagrain. Han har været inviteret til tyrolerfest i Fredericia adskillige gange, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Det kunne det lørdag aften, hvor han drog afsted med sin fætter Ulrik Skovgaard og sin kusine Lene Aakjær og hendes mand Kaj. Foto: Nana Hanghøj
Eksercerhuset på Bülows Kaserne fremstod som autentisk ølhal lørdag aften. Sceneskiftet fra fredagens Pink Floyd Projekt-koncert til ølhal gik lynhurtigt og fungerede perfekt. Østrigsk hotelvært fik sin danske tyrolerfest-debut
Annonce

Fredericia: Jens Hegelund er trukket i sit hverdagstøj til tyrolerfesten i Eksercerhuset på Bülows Kaserne lørdag aften. Dermed passer han perfekt ind i kulissen med blåternede Erdingerduge og et publikum klædt på efter alle tyrolerkunstens regler.

- Jeg har det her tøj hængende i skabet. Det er mit arbejdstøj, siger Jens Hegelund med et smil om sine lederhosen og nydelige tyrolervest.

Jens Hegelund er til daglig hoteldirektør i den østrigske by Wagrain, og hans deltagelse i tyrolerfesten i Fredericia har været flere år undervejs.

- Jeg er blevet inviteret hvert år af min familie i Fredericia, men det har ikke kunnet passe. Først i år fordi festen var flyttet til november, forklarer han.

Sceneriet fik ros fra tyrolereksperten, som selv tager til München eller Wien for at komme til bierfest.

- Vi holder også mindre fester rundt i de østrigske byer, men skal det være ægte, så skal vi dertil, siger han.

Vi blev spurgt, om vi i EventC kunne tænke os at stå for tyrolerfesten. Det ligger lidt uden for vores koncept, men vi spurgte vores frivillige, og de var med på den. Eksercerhuset er perfekt til det, folk er i super-stemning, så det kan ikke være bedre.

Ulrik Nicolajsen, chef for EventC

Annonce

Fra Pink Floyd til Ôtzi

EventC havde påtaget sig at afvikle årets tyrolerfest, som normalt har fundet sted på Axeltorv.

- Vi blev spurgt, om vi kunne tænke os at stå for det, og egentlig er det måske lidt uden for vores koncept, men vi spurgte vores frivillige, om de havde mod på det, og det havde de. Så nu står vi her, siger en tilfreds Ulrich Nicolaisen fra EventC, mens tyrolerstemningen så småt er ved at indfinde sig.

Det kostede en del energi fra frivillige at gøre klar, for fredag aften var Eksercerhuset ramme om Pink Floyd Projekts koncert.

- Så vi havde scene og lys klar, men det krævede selvfølgelig lidt omstilling. Vi skulle bygge baren om til en ægte tyrolerbar og lave et tyrolerområde ude i gården, siger EventC-chefen.

Annonce

500 wienerschnitzler

Mens de frivillige ladede op til at være klar til aftenens tyrolerfest, sørgede en skoleklasse med behov for penge til en klassetur for at dække borde og pynte op med ternede duge.

- De kommer også og hjælper med at rydde op, så på den måde er vores arrangementer med til, at både foreninger og andre frivillige kan drage nytte af det, siger Ulrich Nicolaisen.

Virksomheden "Gris og Gris" fra Urbania Streetfood i Gothersgade nyder også godt af arrangementet. Lørdag kl. 18 skulle de stå klar med 500 wienerschnitzler med ærter, stegte kartofler, smørsovs og brun sovs til den udsolgte tyrolerfest.

- Det er sjovt for os at være med til. Vi vil gerne vise, at vi kan levere til arrangementer som det her og andre, hvor vi kan køre ud med vores mobile køkken. Vi skal have serveret til alle inden kl. 20, men jeg er sikker på, at vi klarer det på en time, siger Martin Andersen fra Gris og Gris.

Gården på Bülows Kaserne var omdannet til østrigsk hygge-oase med søm-konkurrencer og ølbarer. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Et godt bytte

Indenfor er ølkrusene ved at blive tømt, glas med Jägerbums ryger over disken, og DJ Michael Kyed får skruet op for after-ski musikken. Stemningen er ved at være på plads, inden wienerschnitzlerne bæres ind, og aftenens tyrolerorkester fra Aalborg går på scenen.

Byttet fra telte på Axeltorv til solide mure på Bülows Kaserne tegner til succes og gentagelse i 2020.

En skoleklasse mødte lørdag eftermiddag og dækkede borde med blå-hvid ternede duge og andet pynt. Foto: Nana Hanghøj
Martin Andersen er medindehaver af Streetfood-boden Gris og Gris. De stod for at levere wienerschnitzler med alt tilbehør til 500 mand og garanterede, at alle fik varm mad. Gris og Gris har investeret i et mobilt køkken og håber at kunne drage ud til større arrangementer og firmaer med tilbud om varme retter. Foto: Nana Hanghøj
DJ Michael Kyed sørgede for at varme publikum godt op med tyrolermusik, inden Aalborg Tyrolerorkester gik på senere på aftenen og spillede festen op til kl. 1. Foto: Nana Hanghøj
Katrine Dahlhus gjorde klar til servering af de første varme wienerschnitzler. Siden tirsdag havde Gris og Gris været i gang med forberedelserne til aftenens tyrolerservering. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Danmark

Lægeformand vil have familiejulefrokosten skrottet: - Tricket bliver at holde jul uden at slå bedstemor ihjel

Annonce