Annonce
Trekantområdet

Ekstra store smil hos Harteværket: Kanoture er vildt populære

På Harteværket arbejdes der lige nu også på at gøre det muligt at leje kanoer uden for åbningstiden, så det også vil være muligt at tage på aftenture. Foto: Harteværket
Hos Harteværket i Kolding har efterspørgslen efter kanoture været så stor, at mange ikke har kunnet booke den ønskede dagstur. Nu er der åbnet for udlejning på timebasis, og bestyrelsesformanden forventer derfor endnu flere bookinger.
Annonce

Harteværkets ni kanoer kan godt forberede sig på en travl sommer. Sådan lyder det fra oplevelsescentrets bestyrelsesformand Birgitte Kragh, for siden åbningen den 28. maj har hun og de ansatte afvist mere end 100, der har ønsket at leje en kano. De var nemlig for længst sejlet ud på Stallerup Sø eller langs Kolding Å.

Den store efterspørgsel på kanoer er med stor sandsynlighed corona-relateret, mener Birgitte Kragh.

- Vi kan mærke, at folk har glædet sig til at kunne komme ud til en aktivitet og ud i naturen. Her kan man følges ad og endelig være sammen uden at være for tæt. Smilene har været ekstra store hos vores gæster i år.

Samtidig har det indtil onsdag kun været muligt at leje en kano for en hel dag og ikke på timebasis for at undgå smitte. Det har også betydet, at færre har kunnet komme på kanotur.

- Det valgte vi simpelthen at gøre af sikkerhedsmæssige hensyn: For at sikre at vi havde tid til at vaske og spritte kanoer og padler grundigt, siger Birgitte Kragh.

Annonce

På med handsken

Nu er der dog igen åbnet op for at leje en kano i blot en time eller to, og dermed er der ledige tider i bookingkalenderen. Men man skal være hurtig, mener Birgitte Kragh.

- Så snart solen skinner igen, kan vi mærke det, for så kommer bookingerne. Vi forventer en stor efterspørgsel her i sommerferien.


Vi er optimistiske for resten af sæsonen, og så må vi prøve at indhente noget efter sommerferien også. Vi kan nok ikke nå det helt, men vi vil gøre, hvad vi kan.

Birgitte Kragh, bestyrelsesformand Harteværket


Hun forsikrer samtidig, at der fortsat bliver taget de fornødne forholdsregler for at undgå smitte. Blandt andet bliver gæsterne tilbudt at få handsker med på turen, og mellem udlejningerne bliver padler og redningsveste sprittet af, mens kanoerne vaskes på for eksempel sæderne.

- Nu kan vi se, at efterspørgslen er så stor, og så prioriterer vi selvfølgelig at gøre det, siger Birgitte Kragh.

Annonce

Vil indhente det tabte

Egentlig skulle Harteværket have slået dørene op for gæster den 2. maj. Grundet corona-situationen blev det udskudt til den 28. maj. Forårssæsonen plejer for Harteværket ellers at indeholde en del arrangementer, og stedet lejes også ud til konferencer. Den indtjening er mistet, men Birgitte Kragh håber, at noget af det tabte kan indhentes.

- Vi er optimistiske for resten af sæsonen, og så må vi prøve at indhente noget efter sommerferien også. Vi kan nok ikke nå det helt, men vi vil gøre, hvad vi kan, siger hun.

Samtidig håber og tror Birgitte Kragh, at endnu flere koldingensere i år vil bruge en halv eller hel feriedag på Harteværket og måske i en kano, når nu ferien for manges vedkommende skal afholdes hjemme.

Kolding Kommunes børn har da også gratis adgang til Harteværket i perioden 1. juli til 16. august. Midlerne til det kommer fra de 3,5 millioner kroner, som Kolding Kommune har modtaget af regeringen til at skabe ekstra sommerferieaktiviteter for lokale børn og unge.

Lej en kano

Man kan booke kanoer på Harteværkets hjemmeside: www.hartevaerket.dk

Der er plads til tre voksne eller to voksne og to børn under 12 år i en kano. Dog maks. 400 kilo inkl. bagage.

Det koster 150 kroner i timen for en kano til Kolding Å. Dagsprisen er 475 kroner.

Kanoture til Stallerup Sø koster 300 kroner. Her har man kanoen i 2 1/2 time.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce