Annonce
Fredericia

Kunstgræsbane i Taulov blev ødelagt af skybrud: Nu er der ekstra penge på vej

Kunstgræsset skal skånes i Taulov, så der er sat minestrimmel og skilte op. Det voldsomme skybrud, der ramte Taulov i august gik hårdt ud over kunstgræsbanen. Nu er der bevilget penge til, at fodbolddrenge og -piger igen kan komme på kunstgræs. Foto: Nana Hanghøj
Kultur- og fritidsudvalget har været fundet ekstra penge frem til at hjælpe sportsklubber til at få nødvendige faciliteter. Også Egum Rideklub kan se frem til midler.
Annonce

Fredericia: Et voldsomt skybrud i august gik hårdt ud over kunststofbanen bag Elbohallen på Tingvejen. Så hårdt, at banen ikke har måttet benyttes siden. Kultur- og fritidsudvalget har fundet knap 130.000 kroner til TSIF.

I Taulov ramte skybruddet, inden fodboldafdelingen i TSIF kunne nå at få etableret den sikring af banen, som rent faktisk var bevilget ud af de ekstra corona-anlægsmidler i sommer. Der var sat penge af til både bander og flisebelægning om banen.

- Det var virkelig ærgerligt, at der lige skulle komme et skybrud, inden det var på plads, men det skete. Det betød, at kunstgræsbanen blev så beskadiget, at den ikke længere kan benyttes. Derfor har klubben helt akut søgt kultur- og idrætsudvalget om hjælp til at renovere banen, siger formand for kultur- og idrætsudvalget Susanne Mørck Bjerregaard (S).


Klubben skyder selv 40.000 kroner ind i projektet. Vi er enige om at hjælpe her og nu, fordi vi går ind i den tid på året, hvor kunstgræsbanen giver mening. Dermed sikrer vi, at børn og unge kan spille ude hele vinteren.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Susanne Mørck Bjerregaard (S)


Udvalget drøftede ønsket på det seneste møde, og medlemmerne blev enige om at bevilge de 127.500 kroner, som det koster at genoprette banen.

- Det er mange penge, men det er helt akut. Klubben skyder selv 40.000 kroner ind i projektet. Vi er enige om at hjælpe her og nu, fordi vi går ind i den tid på året, hvor kunstgræsbanen giver mening. Dermed sikrer vi, at børn og unge kan spille ude hele vinteren, siger Susanne Mørck Bjerregaard.

Annonce

Bueskytter ind i FIC

Udvalget havde yderligere tegnebogen fremme for at hjælpe Fredericia Bueskytteklub til nye faciliteter.

- Bueskytterne holdt til på Bülows Kaserne, men de lokaler skal benyttes til andre formål. Derfor skulle der findes en ny løsning til bueskytterne, og det har vi fundet i Fredericia Idrætscenter, fortæller Susanne Mørck Bjerregaard.

I samarbejde med Fredericia Idrætscenter har bueskytterne fundet en løsning, så der kan etableres klubfaciliteter i forbindelse med hal 5-6.

- Klubben har om sommeren aktiviteterne placeret bag FIC, så derfor er de meget glade for denne her løsning. Vi har fundet 75.000 kroner i anlægspuljen til at sætte nogle vægge op og flytte en anden, så forholdene bliver, som de ønsker, siger udvalgsformanden.

Det glæder formand for bueskytterne Finn Larsen.

- Vi har været glade for at være på Bülows Kaserne, men når den mulighed ikke længere er til stede, så har vi haft en virkelig god dialog med Kasper Findahl (direktør for Madsby, red.) og vi glæder os til, at vi får de nye rammer. Vores indendørssæson plejer at starte 1. oktober, men man når nok ikke at blive klar med faciliteterne til da. Så afventer vi, og heldigvis er vejret stadig lunt, så det går fint, vurderer Finn Larsen.

Annonce

Nye toiletter i Egum

I Egum kan medlemmerne af rideklubben se frem til, at der bliver etableret ny toiletbygning. Den gamle har 35 år på bagen, og det har været et stort ønske at skifte den ud.

Byggeriet skal finansieres via et ekstraordinært lokaletilskud på godt 30.000 kroner.

- Det har vi valgt at godkende, så der kan blive indrettet nogle ordentlige forhold til medlemmerne og gæster, siger Susanne Mørck Bjerregaard.

Klubben har haft indhentet to tilbud på den nye toiletbygning. Den billigste løsning lød på godt 55.000 kroner, og klubben har derfor som ekstra lokaletilskud søgt om 60 procent af beløbet.

- Sagen har også været i folkeoplysningsrådet, hvor man indstillede, at vi fandt pengene. Det har vi nu gjort, siger Susanne Mørck Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politikere vil bekæmpe problemet med larm: - Støjgener fra trafik er et paradoks

Annonce