Annonce
Rejser

Elektriske hurtigbåde på vej til skærgården i Stockholm

Candela P-30 svæver sejler så hurtigt, at man på en sightseeingtur i den stockholmske skærgård vil kunne nå ud til flere øer, end det i dag er muligt i løbet af en dag. Foto: Candela

Stockholms skærgård gennemtrawles hver dag af cirka 60 dieseldrevne færger, som både lokale og turister benytter sig af. Men inden for en overskuelig fremtid er det formentlig slut.

Næste år testes, hvad der bliver verdens hurtigste elektriske passagerskib, Candela P-30. Topfarten bliver omkring 30 knob eller cirka 55 kilometer i timen, og skibet bruger kun 20 procent af den energi, som de mest effektive af de nuværende og meget langsommere færger i skærgården bruger. Fra 2023 bliver den elektriske speedbåd indsat i almindelig trafik.

Skibet eller båden med plads til 30 passagerer kan sejle i tre timer med en fart på 20 knob, før det skal genoplades, oplyser Candela i en pressemeddelelse.

Annonce

Candela P-30 skaber nærmest ingen bølger selv ved høj fart, hvorfor producenten forudser, at bådtypen uden problemer også vil kunne indsættes i byer som Amsterdam, San Francisco og Seoul. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce