Annonce
Vejle

Elev har hacket ElevIntra: 12.000 skoleelever skal skifte password

Der er en teoretisk mulighed for, at oplysninger fra ElevIntra kan være delt med andre, forklarer Vejle Kommune. Arkivfoto
Vejle Kommune opdagede sikkerhedsbrud for en uge siden og har anmeldt sagen til Datatilsynet og politiet.

Vejle: De 12.000 folkeskoleelever i Vejle skal skifte password til det såkaldte Uni-Login.

Det er konsekvensen af, at en af deres kammerater på en folkeskole i Vejle har hacket ElevIntra-systemet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Vejle Kommune betyder det, at eleven haft adgang til andre elevers opgaver, præsentationer og elevmapper, der ligger på ElevIntra, MinUddannelse og Google Drev.

Chefen for uddannelse og læring i Vejle Kommune, Ulla Riisbjerg Thomsen, vil ikke fortælle, hvilken skole det drejer sig om - af hensyn til eleven.

- Det holder vi for os selv, siger skolechefen.

Der er en teoretisk mulighed for, at oplysninger fra ElevIntra kan være delt med andre. Derfor har vi af hensyn til datasikkerheden valgt, at alle elever skal skifte password til Uni-Login.

Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for uddannelse og læring, Vejle Kommune

Annonce

Mistanke 18. juni

Ifølge kommunen opdagede man uregelmæssigheder på elevsystemet den 18. juni. Det satte en nærmere undersøgelse i gang, og det viste sig, at uregelmæssighederne skyldtes et hackerangreb. Kommunen har anmeldt angrebet til Datatilsynet og politiet, der nu er i gang med en efterforskning.

- Vi har ingen begrundet mistanke om, at oplysningerne er delt eller spredt, lyder det fra Ulla Riisbjerg Thomsen.

Selvom der ikke er begrundet mistanke, tilføjer hun:

- Der er en teoretisk mulighed for, at oplysninger fra ElevIntra kan være delt med andre. Derfor har vi af hensyn til datasikkerheden valgt, at alle elever skal skifte password til Uni-Login, som er det digitale id, som giver adgang til elevsystemet.

På spørgsmålet, om man kunne få adgang til eksempelvis personlige oplysninger som cpr-nummer, svarer skolechefen:

- Nej, ikke som udgangspunkt. Men det er umuligt at garantere, at der ikke er en af kommunens 12.000 skoleelever, som måske har skrevet cpr-nummer på en opgave eller præsentation. Derfor vælger vi at lukke Uni-Login helt ned, så alle skal logge sig ind med ny kode.

Annonce

Skoler i fuld gang

Skolechefen er helt på det rene med, at det ikke er ideelt, at eleverne skal skifte password her i ugen op til sommerferien:

- Men for at sikre, at det sker på den mest smidige måde, har forvaltningen nulstillet alle passwords til Uni-Login i dag. Derudover har vi bedt skolernes ledelse om at sikre, at eleverne får deres nye password inden sommerferien. En lærer eller pædagog vil sikre, at det sker som en fælles opgave på klasserne, understreger Ulla Riisbjerg Thomsen. Elever, der går ud af 9. klasse, vil automatisk få lukket deres ElevIntra-konto, fastslår kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce