Annonce
Fredericia

Eleverne strømmer til Den Kreative Skole: Kreativiteten blomstrer i Fredericia

På billedet ses leder af Den Kreative Skole, Arne Gaarsted Jørgensen, siddende foran et maleri på sit kontor. Maleriet er lavet af billedkunstelever, som efter hver time skulle bruge resterne af malingen til at tegne en blomst. Privatfoto
På 11 år er der kommet 63 procent flere elever på Den Kreative Skole.

Fredericia: - Jeg tror, mennesket, fra det er skabt, har en urtrang, et behov for at udtrykke sig, fortæller lederen af Den Kreative Skole, Arne Gaardsted Jørgensen, og det er samtidig hans bud på, hvorfor kreativiteten er vokset de seneste 11 år.

Væksten ses blandt andet ved, at antallet af Den Kreative Skoles elever er steget med 63 procent siden 2008, og skolen har nu omkring 1300 elever spredt ud på de fem kreative linjer: musik, drama, billedkunst, dans og musical. Med byrådets opbakning har det været muligt at udvide og foretage nye tiltag på og omkring Den Kreative Skole.

Annonce

Det kreative fællesskab

Arne Gaardsted Jørgensen fortæller, at der er flere grunde til tiltrækningen af både unge og forældre, der godt kunne tænke sig at se deres børn i et miljø som på Den Kreative Skole.

For det første stimulerer og inspirerer miljøet på skolen og de entusiastiske lærere andre elever til at blive en del af det kreative fællesskab. Musikeleven Iben Vind Larsen er enig. Hun har været en del af skolen i fire år og overvejer en uddannelse inden for sit kreative fag, gerne musiker.

For det andet er byrådets opbakning en vigtig del af den kreative udvikling. Store tværfaglige projekter, som det seneste "Vi kan bygge en by", der fortæller historien om Fredericia, er også med til at tiltrække både forældre og unge.

Arne Gaardsted Jørgensen mener, at projekterne tiltrækker, fordi det er sjovt at arbejde på tværs af linjer. Projekter som disse skaber god omtale, der inspirerer andre til at blive en del af skolen og det kreative miljø i Fredericia.

At lære med sanserne

Ifølge Arne Gaardsted Jørgensen er der en speciel grund til, at alle disse elever overhovedet vælger kreativiteten til:

- Som menneske lærer man selvfølgelig meget i skolen, men jeg tror ikke, man lærer noget, man ikke lærer med sine sanser.

Han mener, at man kan opnå nogle andre kompetencer, som man ikke nødvendigvis kan opnå ved at læse i en bog. At man kan udtrykke sig på andre punkter end fagligt og udvikle sig på andre måder i livet og som menneske, og uddyber:

- Man kan finde på nogle anderledes løsninger, når man er vant til at arbejde med sig selv og sit kreative talent.

Iben Vind Larsen synes, at det kreative er sjovt, og at man ikke skal tænke på samme måde som ved det boglige. Hun valgte kreativiteten til og er meget engageret. Hendes største drøm er at komme på musikkonservatoriet. Hun har altid elsket musik, og derfor bruger hun fire dage om ugen på Den Kreative Skole i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Østerstrand skal udvikles endnu mere: En vision i sand og vand som kan bruges af alle

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce