Annonce
112

ElevIntra-hacker sad ved computeren, da politiet kom

Politiet fandt drengen på den skole, hvor han går. Hverken politikommissæren eller Vejle Kommune ønsker at oplyse, hvilken skole, det drejer sig om. Arkivfoto
Det var en 13-årig skoleelev, som havde held til at hacke sig ind på Vejle Kommunes ElevIntra-system. Derfor får sagen ingen strafferetslige konsekvenser.

Vejle: Samme dag, som Vejle Kommune blev klar over, hvem der havde hacket sig ind på ElevIntra, tog politiet ud til elevens skole og satte en stopper for ulovlighederne.

Det fortæller politikommissær Nicki S. Pedersen fra Efterforskningcenter Midt.

- Da vi kom ud på skolen, bakkede han nærmest væk fra den computer, han sad ved, fortæller politikommissæren.

Politiet sikrede sig det udstyr og de beviser i sagen, som var nødvendige, og samme dag blev eleven også afhørt.

Der er tale om en 13-årig skoledreng, som med det samme erkendte, at han havde hacket sig ind i systemet.

Annonce

Var ikke dybt inde

Politikommissær Nicki S. Pedersen fortæller, at selvom den 13-årige har formået at hacke sig ind på ElevIntra, så er der umiddelbart ikke tale om, at han har haft adgang til personfølsomme oplysninger.

- Hacking er selvfølgelig hacking, men det er ikke noget med, at han har været dybt inde i systemet. Han har dog haft adgang til oplysninger, han ikke skulle have haft adgang til, og har rodet rundt med nogle ting, siger politikommissæren, som ikke kan komme nærmere ind på detaljerne.

Han fortæller samtidig, at eleven blev opdaget umiddelbart hurtigt, fordi Vejle Kommune i sit system kunne se helt præcist, hvem der havde logget ind.

Annonce

Ikke noget personfarligt

Fordi det drejer sig om en 13-årig dreng, som dermed er under den kriminelle lavalder, får sagen ikke nogen strafferetslige konsekvenser.

Samtidig er sagen heller ikke så alvorlig, at drengen skal omkring Ungdomskriminalitetsnævnet.

- Det skyldes blandt andet, at der ikke er tale om personfarlig kriminalitet. Samtidig er han ikke kendt af systemet i forvejen, påpeger Nicki S. Pedersen.

Han forventer, at den 13-årige dreng nu vil komme i et forløb inden for Vejle Kommunes eget SSP-system, så man sikrer sig, at han fremover holder sig inden for lovens rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce