Annonce
Fredericia

Elin klar til at sætte kryds: Dagbladet kryds-tjekker kommunalvalget i ny podcast - lyt med nu

Vil uroen på Fredericias politiske scene betyde, at vælgere vælger stemmeboksen fra? Nogle spår, at mistillid får netop den konsekvens. Omvendt viser erfaring fra seneste valg, at ballade kan få endnu flere til at markere.

Fredericia: Elin Graversen på 62 år har stemt ved alle valg, og 16. november bliver ingen undtagelse. Krydset kommer til at så samme sted, som det har gjort hver gang.

- Jeg stemte på Socialdemokratiet for fire år siden, og det gør jeg igen. Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet. Jeg har tillid til, at byrådet gør det rigtige. Mit verdensbillede passer ind i Socialdemokratiets, hvor mennesket er i centrum, siger Elin Graversen, mens hun gør klar til at hjælpe motionister i det store fitness-område i Fredericia Idrætscenter.

Som personlig træner tilknyttet Idræt i Dagtimerne står hun dermed midt i et af de synlige tegn på, hvad de seneste år har budt på af store investeringer og tiltag.  47 millioner kroner til at opgradere Fredericia Idrætscenter til et lysere, større - og for brugere og ansatte - et gladere kompleks.

Annonce

Elin Graversen er klar over, at der har været politiske udfordringer for hendes parti det seneste år. Men det forhindrer ikke, at hun holder fast ved liste A:

- Jeg er klar over, at Jacob (Bjerregaard, red.) var fremme i skoene i den sidste del af sin periode, hvor han blev meget bestemmende. Men han fik gjort meget godt. Steen (Wrist (også A), red.) har overtaget, og jeg synes, han har gjort det godt indtil nu.

Måske flere krydser i år

Og selvfølgelig skal hun stemme.

Det kommer balladen om borgmester og byråd ikke til at lave om på. Valgdeltagelsen i Fredericia har været svingende de seneste år fra 65 pct. for 16 år siden til knap 70 pct. ved valget i 2017.

Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet.

Elin Graversen

Om balladen hiver op eller trækker ned, vil først kunne måles 16. november, men historisk set har ballade udløst en højere stemmeprocent, så det kan måske også ske i år.

Elins kryds skal tælles sammen med de godt 32.000 andre kryds i Fredericia Kommune. Fredericia Dagblad fik i januar gennemført en meningsmåling, som viste, at Socialdemokratiet ville kunne tage endnu en periode, hvis valget blev udskrevet på dét tidspunkt.

Men nu spidser valgkampen til.

Vælgermøder og gadeaktiviteter er så småt i gang. Senest har politikerne Fredericia byråd vedtaget budgettet for 2022. Forliget blev for første gang i otte år ikke vedtaget i enighed. Venstre valgte at i 11. time at stå uden for og dermed strække en streg i sandet efter næsten otte års enighed om alt i byrådssalen.

Fredericia Dagblads nye podcast Kryds-tjek sætter i denne uge fokus på rigets tilstand - find den på frdb.dk/kryds-tjek.dk.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce