Annonce
Fredericia

Elin klar til at sætte kryds: Dagbladet kryds-tjekker kommunalvalget i ny podcast - lyt med nu

Vil uroen på Fredericias politiske scene betyde, at vælgere vælger stemmeboksen fra? Nogle spår, at mistillid får netop den konsekvens. Omvendt viser erfaring fra seneste valg, at ballade kan få endnu flere til at markere.

Fredericia: Elin Graversen på 62 år har stemt ved alle valg, og 16. november bliver ingen undtagelse. Krydset kommer til at så samme sted, som det har gjort hver gang.

- Jeg stemte på Socialdemokratiet for fire år siden, og det gør jeg igen. Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet. Jeg har tillid til, at byrådet gør det rigtige. Mit verdensbillede passer ind i Socialdemokratiets, hvor mennesket er i centrum, siger Elin Graversen, mens hun gør klar til at hjælpe motionister i det store fitness-område i Fredericia Idrætscenter.

Som personlig træner tilknyttet Idræt i Dagtimerne står hun dermed midt i et af de synlige tegn på, hvad de seneste år har budt på af store investeringer og tiltag.  47 millioner kroner til at opgradere Fredericia Idrætscenter til et lysere, større - og for brugere og ansatte - et gladere kompleks.

Annonce

Elin Graversen er klar over, at der har været politiske udfordringer for hendes parti det seneste år. Men det forhindrer ikke, at hun holder fast ved liste A:

- Jeg er klar over, at Jacob (Bjerregaard, red.) var fremme i skoene i den sidste del af sin periode, hvor han blev meget bestemmende. Men han fik gjort meget godt. Steen (Wrist (også A), red.) har overtaget, og jeg synes, han har gjort det godt indtil nu.

Måske flere krydser i år

Og selvfølgelig skal hun stemme.

Det kommer balladen om borgmester og byråd ikke til at lave om på. Valgdeltagelsen i Fredericia har været svingende de seneste år fra 65 pct. for 16 år siden til knap 70 pct. ved valget i 2017.

Jeg stemmer altid, og det laver jeg ikke om på, selv om der har været uro i byrådet.

Elin Graversen

Om balladen hiver op eller trækker ned, vil først kunne måles 16. november, men historisk set har ballade udløst en højere stemmeprocent, så det kan måske også ske i år.

Elins kryds skal tælles sammen med de godt 32.000 andre kryds i Fredericia Kommune. Fredericia Dagblad fik i januar gennemført en meningsmåling, som viste, at Socialdemokratiet ville kunne tage endnu en periode, hvis valget blev udskrevet på dét tidspunkt.

Men nu spidser valgkampen til.

Vælgermøder og gadeaktiviteter er så småt i gang. Senest har politikerne Fredericia byråd vedtaget budgettet for 2022. Forliget blev for første gang i otte år ikke vedtaget i enighed. Venstre valgte at i 11. time at stå uden for og dermed strække en streg i sandet efter næsten otte års enighed om alt i byrådssalen.

Fredericia Dagblads nye podcast Kryds-tjek sætter i denne uge fokus på rigets tilstand - find den på frdb.dk/kryds-tjek.dk.


Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Annonce