Annonce
Erhverv

Ellen drømmer om mere tid til familie og fritid: Hvem vil købe "verdens bedste landsbybageri"?

I godt 21 år har Ellen Lundsberg været indehaver af Ødsted Bageri. Nu har hun lyttet til sin krop og sin mavefornemmelse og besluttet at sætte bageriet til salg. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Ellen Lundsberg har i over 20 år drevet Ødsted Bageri, som hun selv betegner som "verdens bedste landsbybageri". Nu er det blevet tid til at prøve noget nyt, så derfor er bageriet sat til salg.

Ødsted: Drømmer man om at være selvstændig og drive et bageri, har man netop nu muligheden. Ellen Lundsberg, indehaver af Ødsted Bageri, har nemlig efter godt 21 år valgt at sætte bageriet til salg.

- Jeg har puslet med tanken længe, og det har bestemt ikke været en nem beslutning, men nu skal det bare være. At være selvstændig her i så mange år har tæret på kroppen, og så kan jeg ikke det samme mere, som jeg kunne engang. Jeg trænger til at drosle lidt ned og tænke mere på mig selv nu, forklarer hun.

Ellen Lundsberg købte i sin tid bageriet i Ødsted sammen med sin bror. Planen var, at de sammen skulle drive forretningen. Han skulle passe bageriet, mens hun skulle passe butikken. Men efter tre år måtte hendes bror trække sig, da han udviklede allergi overfor melstøv. Siden har hun drevet bageriet selv.

Annonce

- Jeg har nogle fantastiske folk ansat, og det har jeg altid haft, ellers havde jeg ikke kunnet have butikken i så mange år. Men at drive sådan et bageri er en livsstil og kræver rigtig mange timer. Det er det første, jeg tænker på, når jeg vågner, og det sidste jeg tænker på, når jeg går i seng. Jeg er altid på arbejde - om ikke andet så i mit hoved, siger hun og fortsætter:

- Jeg elsker mit arbejde. Jeg har nogle fantastiske folk i butikken, og vi har mange gode, loyale kunder. Jeg vil gerne stoppe, mens legen er god, og inden min krop ikke kan holde til det mere.

Håber en køber vil fortsætte

Ellen Lundsberg har allerede fået flere henvendelser fra folk, der kunne være interesserede i at købe bageriet, og det glæder hende.

- Det er et rigtig godt lille landsbybageri med en ufattelig stor opbakning fra nær og fjern. Hvem ville ikke være interesseret i sådan et sted, spørger hun.

Hun håber nu, at der blandt de interesserede er nogle seriøse mennesker imellem, som virkelig har lyst til at drive bageriet videre.

- Jeg håber virkelig at finde en køber, der har lyst til at fortsætte på det, jeg har bygget op over så mange år. Der skal jo helst være en bager i Ødsted. Jeg kan slet ikke forestille mig det anderledes, siger hun.

Men skulle der blandt de henvendelser, der indtil videre er kommet, ikke være en potentiel køber, så behøver kunderne ikke frygte at skulle undvære rundstykker, rugbrød eller kager fra Ødsted Bageri.

- Det er bestemt ikke sådan, at jeg kunne finde på at lukke bageriet, hvis ikke lige jeg finder en køber inden 1. august eller noget. Det kan godt tage noget tid at finde den rigtige køber, siger Ellen Lundsberg.

Annonce

Drømmer om at blive lønmodtager

Hvis det lykkes at finde en køber, skal Ellen Lundsberg så i gang med at finde ud af, hvad hun skal i stedet.

- Jeg ved ikke, hvad jeg vil nu. Jeg har brug for at få lukket døren her først, inden jeg rigtig kan begynde at tænke i andre baner, forklarer hun.

Men hun forestiller sig en tilværelse som almindelig lønmodtager med mere almindelige arbejdsdage.

- Jeg glæder mig til at få mere tid til at nyde min familie og alt det, jeg ikke har haft mulighed for rigtig at nyde i alle de år. Jeg glæder mig eksempelvis til at have en jul, et nytår eller en påske uden at skulle arbejde - det har jeg ikke prøvet i alle de år, jeg har haft butikken, siger hun.

Men inden det kan ske, skal der findes en ny ejer af bageriet. Skulle man være interesseret i bageriet, kan man kontakte Ellen Lundsberg i butikken på telefon 75 86 50 54.


Jeg har puslet med tanken længe, og det har bestemt ikke være en nem beslutning, men nu skal det bare være.

Ellen Lundsberg, indehaver


Annonce
Fredericia For abonnenter

Ejendomsmægler fremhæver Nørrebrogade-ejendom: - Det er meget sjældent, at denne type bolig bliver udbudt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Er dette løsningen? Kaos-kryds skal måske udstyres med hjemmelavede skilte

Fredericia For abonnenter

Karsten istandsatte tidligere kirke med hjælp fra kendt arkitekt - nu skal den sælges

Alarm 112

Pjedsted indhyllet i røg under halmbrand: Ejer bliver nu sigtet

Fredericia

Efter kritik af udledning af grundvand fra Kanalbyen: Miljørapport viser ingen overskridelser

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Tandlægeklinik får nye ejere: Mangeårig ejer takker af

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Genåbning af Nørreport trækker ud: Men nu lysner det for bilisterne

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Fredericia

Efter to års pause: Studenter var tilbage på  Landsoldatpladsen

Fredericia For abonnenter

Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil hjælpe de ansatte: - Familieafdelingen skriger på flere flere folk

Fredericia

Lille parti med stort valgprogram: Men personsager vil også fylde i efteråret

Annonce