Annonce
Fredericia HK

EM og OL guldvindere venter, men FHK frygter ikke stjernerne

Kasper Søndergaard har høstet hele syv medaljer med det danske landshold. Men han indstiller karrieren efter denne sæson og har ikke spillet meget for Skjern i denne sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Fredericia HK står overfor en sand stjerneparade, når turen går til Skjern fredag aften. EM og OL-medaljevindere stiller til start for en af Danmarks stærkeste klubber.

Fredericia: Dengang Fredericia HK lå i de lavere rækker, var kampe som den der venter fredag aften det, spillerne gik og drømte om. Turen går til Skjern, og det bliver et sandt stjernemøde for FHK's spillere.

Anders Eggert, Thomas Mogensen, Kasper Søndergaard, Bjarte Myrhol, Eivind Tangen og Björgvin Páll Gústavsson venter. Mænd, som imellem sig har vundet 20 medaljer med deres respektive landshold. Fem af guld, 13 af sølv og to af bronze.

- Det bliver da sjovt, for det er spillere, som man har set på fjernsyn gennem mange år på landsholdet, siger FHK's fløjspiller Martin Bisgaard.

Han kommer til at væbne sig mod de bissetricks, som rutinerede spillere begår i det skjulte.

- De kommer til at lave de narrestreger, som sådan nogle rutinerede spillere kan. For os handler det om ikke at lade sig provokere af det. Vi kommer helt sikkert til at lære noget af det, siger Bisgaard.

Annonce

Landsholdsmedaljer i Skjern

Kasper Søndergaard

 • OL guld, Rio 2016
 • EM guld, Serbien 2012 og Norge 2008
 • EM sølv, Danmark 2014
 • VM sølv, Spanien 2013 og Sverige 2011
 • VM bronze, Tyskland 2007

Anders Eggert

 • EM guld, Serbien 2012
 • EM sølv, Danmark 2014
 • VM sølv, Spanien 2013 og Sverige 2011.

Thomas Mogensen

 • EM guld, 2012 Serbien
 • EM sølv, 2014 Danmark
 • VM sølv, 2011 Sverige

Bjarte Myrhol og Eivind Tangen

 • VM sølv, 2019 Danmark/Tyskland og 2017 Frankrig

Björgvin Páll Gústavsson

 • OL sølv, 2008 Beijing
 • EM sølv, 2010 Østrig

Hvorfor ikke?

FHK's cheftræner Jesper Houmark ved godt, at der venter en stor mundfuld i Skjern.

- Folk som Eggert, Søndergaard, Myrhol og Søndergaard er på vej ned i karrieren, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke stadig har et højt niveau. Selvom de ikke er, som de var, da de var på toppen, siger Jesper Houmark.

Men han mener ikke, at mødet med de tidligere medaljevindere er større end andre kampe.

- Det er en håndboldkamp. Den kommer til at have sin egen dynamik, men et opgør mod Kolding eller Nordsjælland har en anden dynamik og et andet pres. Så jeg synes egentlig, at alle kampe er lige spændende, siger cheftræneren.

Han har en tyrkertro på, at FHK kan tage point på den vanskelige udebane.

- Jeg har en god fornemmelse. De har tre point og vi har tre point. Vi træner godt, vi har selvtillid i truppen, og tingene fungerer for os. Hvorfor ikke?, spørger han.

Man glemmer hvem, de er

Martin Bisgaard mener også, at der er muligheder for FHK. Igen skal det være bredden, der bærer klubben til et overraskende resultat.

- Vi skal blive ved med at presse på over 60 minutter. Det er det, der er vores styrke. Og vi mærkede både mod Ribe-Esbjerg og GOG, at det var irriterende for dem, at vi bare blev ved og ved, siger Martin Bisgaard.

Han forventer ingen reaktion på, at han pludselig står overfor spillere, som han har set op til hele sit liv.

- Jeg regner ikke med at blive starstruck. Når først kampen er i gang, er vi ligeglade med, hvem vi står over for. De skal have nogle tæsk lige meget hvem, de er, siger Martin Bisgaard.

Opgøret begynder klokken 19.00 fredag aften og spilles i Skjern Bank Arena.

Opgøret kan følges live fra klokken 18.45 på vores hjemmeside: www.frdb.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Annonce