Annonce
Kultur

Emil sigtede bedst og blev danmarksmester: Han drømmer om OL

- Inden jeg skyder, plejer jeg at puste helt ud, tage en dyb indånding, puste halvt ud og så holde vejret, forklarer Emil Kjærsgaard Jørgensen, der er Danmarks bedste juniorskytte i disciplinen 50 meter skydning. Foto: Anders Kynde
16-årige Emil Kjærsgaard Jørgensen fra Jelling fS er Danmarks bedste juniorskytte i disciplinen 50 meter skydning. Masser af træning og stor passion har ført ham dertil, fortæller han.

Jelling: Det var med den mindst mulige margin, at Emil Kjærsgaard Jørgensen kunne triumfere ved DM i 50 meter skydning på Vingsted Skydebaner.

501,7 point blev den samlede score for Jelling fS-skytten, hvilket var blot et enkelt decimal mere end andenpladsen, der fik 501,6 point.

- Fra den indledende runde, som jeg også vandt, havde jeg et ekstra point med, så det var det, der gjorde forskellen, forklarer Emil Kjærsgaard Jørgensen, da avisens reporter møder ham et par dage senere på skydebanen i Gormshallen.

Med sig har han to guldmedaljer og to pokaler, han fik for at vinde både den indledende runde og finalen i juniorrækken. De tilføjes til en samling af medaljer, der er på langt over hundrede, fortæller den unge skytte.

- Jeg har tidligere vundet mange stævner i regionen, men at blive danmarksmester er det største, jeg har vundet, siger han.

Annonce

Man vil vel altid gerne være den bedste og komme med til OL for Danmark. Det er også mit mål, men det kræver mere erfaring og træning på andre baner, end dem vi har i Danmark.

Emil Kjærsgaard Jørgensen, Jelling fS

Blæsten drillede

Emil Kjærsgaard Jørgensen går til skydning om vinteren på indendørsbanerne i Gormshallen, hvor skydedistancen er 15 meter. I sommersæsonen træner han udenfor på en bane i Gadbjerg. Her er distancen 50 meter, og det var også den længde, han skød fra til det nylige danmarksmesterskab.

- Udenfor er det sværere, fordi distancen er længere. Samtidig kan man risikere, at det blæser meget, og det gjorde det virkelig til DM-stævnet, fortæller han.

Siden han var syv år, har han gået til sportsgrenen.

- Jeg startede, fordi jeg var med min far på jagt og på skydebanen. Siden da har jeg haft en passion for sporten og skudt flere gange om ugen til træning eller stævner, siger han.

Vejen til at blive Danmarks bedste juniorskytte har ikke været nem. Men når han skal forklare, hvordan han er nået dertil, er forklaringen ganske simpel:

- Det kræver en del træning krydret med stor passion, siger Emil Kjærsgaard Jørgensen.

Drømmer om OL

Når Emil Kjærsgaard Jørgensen drømmer om, hvad skydekarrieren kan blive til, tør han godt drømme stort.

- Man vil vel altid gerne være den bedste og komme med til OL for Danmark. Det er også mit mål, men det kræver mere erfaring og træning på andre baner, end dem vi har i Danmark, siger den 16-årige skytte, der til daglig går på HTX i Vejle.

Næste mål er at vinde DM i indendørs til foråret.

Siden Emil Kjærsgaard Johansen var syv år, har han gået til skydning hos Jelling fS. I dag er han 16 år. Foto: Anders Kynde

Se finalen her (gå frem til 5.03.50)

Riflen er lavet af aluminium og har flere indstillingsmuligheder end en træriffel. Nyprisen for sådan en riffel, som Emil Kjærsgaard Jørgensen benytter, er på mellem 20.000 til 25.000 kroner. Foto: Anders Kynde
Til DM vandt Emil Kjærsgaard Jørgensen fra Jelling fS med en samlet pointscore på 501,7. På andenpladsen var Mikkel Kannik fra Ølstykke Skytteforening med 501,6 point. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce