Annonce
Erhverv

En af VB's 'fire købmænd' i 80'erne: I aftes blev han hædret som Årets Købmand 2019

Otto Christensen fik prisen som Årets Købmand af Vejle Kommunes erhvervskontaktudvalg. Udvalgets formand, borgmester Jens Ejner Christensen (V), og næstformand Arne Kristensen overrakte prisen til vinderen på scenen i Vejle Musikteater torsdag aften. Foto: Nils Rosenvold
Otto Christensen, der ved årsskiftet solgte Good Food Group, løb med prisen som Årets Købmand ved Vejle Kommunes årlige erhvervskonference.
Annonce

Vejle: Fra en beskeden start med småkager i 1971 til opbyggelsen af en fødevarekoncern med milliard-omsætning, som blev solgt ved årsskiftet 2018/2019:

Otto Christensen, tidligere ejer af Good Food Group, fik gennem en lang karriere slået sit navn fast, og torsdag aften blev han desuden udnævnt som vinder af prisen "Årets Købmand" ved Vejle Kommunes Erhvervskonference 2019.

- Med godt købmandskab opbyggede Otto Christensen en koncern med omkring 800 medarbejdere, som familien nu har solgt videre. Han var én af "De fire købmænd", som i slutningen af 1980'erne gav Vejle Boldklub en økonomisk indsprøjtning af de større, og så har han altid fokuseret på at holde så mange arbejdspladser som muligt her i Vejle. For det arbejde har udvalget fundet, at Otto Christensen har fortjent prisen som Årets Købmand, lød det fra scenen i Vejle Musikteater fra revisor Arne Kristensen fra kommunens erhvervskontaktudvalg, som står bag udnævnelsen.

Han var én af "De fire købmænd", som i slutningen af 1980'erne gav Vejle Boldklub en økonomisk indsprøjtning af de større, og så har han altid fokuseret på at holde så mange arbejdspladser som muligt her i Vejle.

Arne Kristensen - om Otto Christensen

Annonce

Vil investere lokalt

I modsætning til sidste års prisoverrækkelse, hvor vinderen, Erling Eskildsen, ikke selv var mødt op, gik Otto Christensen på scenen for at takke for prisen.

- Jeg overtog mine forældres småkage-virksomhed i 1971 og drev den frem til 1986, hvor jeg solgte den videre - mest fordi jeg ville vise, at jeg også kunne andet end at lave småkager, fortalte Otto Christensen, der fra scenen også løftede lidt af sløret for, hvad næste skridt bliver for den 69-årige købmand.

- Planen er at lade formuen arbejde gennem investeringer, og det må gerne være lokale investeringer, lød de fra Otto Christensen, der fra scenen desuden takkede sin hustru og to sønner, som alle har været involveret i familievirksomheden.

Blandt talerne ved Erhvervskonference 2019 var direktøren for Samsø Energiakademi, Søren Hermansen, der fortalte om Samsøs vej til at blive 100 procent selvforsynende med energi. Foto: Nils Rosenvold
Komikeren Sebastian Dorset spillede Bezzerwisser med publikum, der undervejs blandt andet lærte, at en dansker årligt bruger 85 plastikposer, og at en almindelig elpære kan lyse i halvandet døgn på et kilo kartoffelskræller. Foto: Nils Riosenvold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce