Annonce
Fredericia

En del julegaver købt lokalt: Midtbyens butikker er glade for julehandlen

Hos Vinspecialisten er Helle Svaneborg i julehumør efter en julehandel, der er gået over al forventning. Hendes kolleger rundt om i byen er også ganske tilfredse med julehandlen. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Stigende coronatal og delvis nedlukning har ikke gjort det nemt for detailhandlen. Men midtbyens butikker er godt tilfredse med julehandlen i år.

Fredericia: Der var ikke voldsom trængsel, men der var alligevel godt gang i handlen i gågadernes butikker sidste dag inden jul. Hos både Fredericia Shoppings erhvervskonsulent, Lene Bach Jørler, og de butiksindehavere Fredericia Dagblad har talt med på årets sidste juleshoppedag, glædes man over julehandlen. Især over kundernes opbakning til de lokale butikker.

- Der er rigtig dejlige juletal rundt omkring, hører jeg. Der er stor nethandel, men der er også stor forståelse for, at man skal støtte de fysiske butikker, hvis man gerne vil have nogen i byen i 2021, siger Lene Bach Jørler, erhvervskonsulent i Business Fredericia og Fredericia Shopping.

Flere butikker kunne tydeligt mærke, da Kolding Storcenter lukkede. De kan også mærke, at der er flere, der enten ikke kan eller tør komme ud og handle. Og så har der været forvirring om, hvornår sidste åbningsdag egentlig var.

Annonce

Forvirring om nedlukning

- Det har været en underlig og anderledes dag. Pludselig har der været en del kunder, og så er der ingen. Der er ingen kø. Der har været et godt flow hele måneden. Jeg tror, folk er startet tidligere med julehandlen i år for ikke at handle i sidste øjeblik i år, siger Elsa Billund, indehaver af Billunds Boghandel og tilføjer:


Det er gået så godt, som det nu kan i disse tider. Folk er søde til at handle lokalt. Men det er ikke en julehandel med opsving.

Elsa Billund, butiksindehaver Billund Boghandel


- Det er gået så godt, som det nu kan i disse tider. Folk er søde til at handle lokalt. Men det er ikke en julehandel med opsving.

Lone Ahrentoft, der har børnetøjsbutikken Amoc i Gothersgade, og indehaver af BH Magasinet, Kirsten Heisel, går også på ufrivillig forlænget juleferie efter en julehandel, der som resten af året har været præget af corona.

- Vi kunne mærke, da storcenteret lukkede. Der kom folk fra Varde, Vejen og Fyn - nye kunder, som har opdaget Fredericia, så det tror jeg, at byen vil nyde godt af næste år, siger Lone Ahrentoft, der også kan mærke, at "handle lokalt" kampagnerne har en effekt.

Hos Amoc i Gothersgade går butiksindehaver Lone Ahrentoft og hendes medarbejder på forlænget juleferie efter en julehandel, der trods coronaudfordringer nærmer sig samme niveau som sidste år. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Kirsten Heisel havde også drøn-travlt i to dage efter storcenteret lukkede. Mange af de faste kunder, der normalt kommer i sidste øjeblik, har været tidligere ude i år.

- Der har været en del forvirring om, hvornår vi lukker, så vi havde mange kunder, der kom i weekenden. Men derfor har vi nu haft travlt den sidste dag alligevel, siger Kirsten Heisel.

Annonce

Forrygende jul hos vinhandler

I Danmarksgade er de to nabobutikker den nye dametøjsbutik Karma by Juul og Vinspecialisten ikke lige begejstrede for årets julehandel.

- Nu har vi ikke noget at sammenligne med, da vi stadig er en ny butik. Så det er svært at vurdere, men julehandlen er gået okay, siger butiksindehaver Jan Juul, der åbnede Karma by Juul i oktober, og tilføjer:

- Men vi havde håbet på en lidt bedre julehandel.

Gitte Damborg og Jan Juul hos Karma by Juul havde håbet på lidt mere julehandel i år, men eftersom dametøjsbutikken Karma by Juul er en ny butik, så er de godt tilfreds. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Hos Vinspecialisten kunne Helle Svaneborg ikke ønske sig en bedre julehandel. Alene i december runder hun en million kroner i omsætning, hvilket er langt over, hvad hun plejer at omsætte i julemåneden.

- Både lokale borgere og det lokale erhvervsliv har været gode til at støtte os, siger Helle Svaneborg, som kan mærke, at mange firmaer har givet ekstra store julegaver.

Hun har også sammen med erhvervskunder tænkt i nye løsninger, nu hvor firmaerne ikke måtte holde julefrokoster. Hun har blandt andet lavet ginpakker til en virtuel ginsmagning.

- Det er gået rigtig godt, fordi de lokale er gode til at støtte os. Det må de ikke stoppe med, siger Helle Svaneborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce