Annonce
Kultur

En gang var det de hotteste toner: Koncert i Mølholm byder på gammel julemusik

Concerto Copenhagen spiller julekoncert søndag den 15. december klokken 15 Mølholm Kirke. Foto: Lees Foto

Mølholm: Søndag den 15. december klokken 15 er der "Jul på italiensk" med Concerto Copenhagen i Mølholm Kirke.

Concerto Copenhagen kalder sig selv Skandinaviens førende ensemble indenfor tidlig musik.

I 1999 blev den internationalt kendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, tilknyttet som ensemblets kunstneriske leder.

Det koster 100 kroner kan købes via www.tikkio.com eller, hvis man har nerverne i orden kan man satse på at købe ved døren.

Ved indgangen til 1700-årene voksede en særlig instrumental tradition for julekoncerter frem i Italien. Det blev til en veritabel mode, altid med blidt syngende melodier og oftest med en sats, der fremkalder landlige stemninger med dyr og hyrder omkring stalden, hvor Jesus blev født og lagt i en krybbe.

Den mest berømte af alle julekoncerter blev Arcangelo Corelli ophavsmand til som kapelmester hos den lærde og styrtende rige romerske kardinal Pietro Ottoboni. Hans koncert "lavet til julenat", formentlig allerede i 1690, blev umådeligt populær og lidt af en skabelon for senere julekoncerter.

Corelli fik ry som skaberen af den såkaldte concerto grosso, hvor flere solister optræder i vekselspil med orkestret, som fik enorm udbredelse i første halvdel af 1700-tallet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce