Annonce
Fredericia

En gruppe drenge havde for langt til ungdomsklubber: Så tog de værktøjet i hånden

En gruppe unge har fået mulighed for at bygge et nyt opholdssted ved siden af Bøgeskovhallen. De begyndte med to skibscontainere, der lidt efter lidt bliver omdannet til et sted, hvor de kan mødes og ordne scootere, grille eller bare være sammen. Foto: Peter Leth-Larsen
En gruppe unge fra Egeskov-området blev enige om, at der var for langt til fritidstilbudene i Fredericia. Derfor tog de sagen i egen hånd, og med lidt hjælp er de nu i fuld gang med at bygge deres eget opholdssted.

Bøgeskov: Det, der startede som to skibscontainere, er langsomt, men sikkert, ved at blive omdannet til et aktivitetsrum for unge ved Bøgeskovhallen.

Det er de unge selv, der står for at bore, male og isolere, så lokalerne efterhånden begynder at ligne det fællesrum, de ønsker at skabe. På ydersiden af containerne er der lavet en skal af træ, og på toppen er der for længst lagt tagbelægning. Indenfor er drengene i gang med at isolere. Planen er, at det bliver stedet, hvor de lokale unge kan mødes og være sammen om at reparere scootere, grille eller bare være sammen.

- Vi kommer alle sammen ude fra Egeskov, så da ungdomsklubberne blev samlet inde i Fredericia, var der langt ind til byen, og vi savnede et sted, hvor vi kunne lave noget sammen, fortæller 16-årige Andreas Bøgebjerg.

Annonce
Personligt er det mega fedt, at man i vores alder kan være med til at bygge noget, der har betydning for andre mennesker

Andreas Bøgebjerg, 16 år

Gode rollemodeller hjælper

Der er køligt i containerne, der står ved siden af Bøgeskovhallen, men det skulle gerne ændre sig.

Gruppen af unge er i gang med at sætte isolering op. Et par store lys sørger for, at der kan arbejdes, selvom det er kulsort udenfor. De fleste af den vennegruppe, der arbejder på projektet, er i gang med at tage en erhvervsuddannelse.

Hænderne er skruet rigtig på, så det meste kan de selv lave. Indimellem får de hjælp og opbakning fra et par voksne. Blandt andet fra Bøgeskovhallens halinspektør, Jim Bæk Pedersen.

- Personligt er det mega fedt, at man i vores alder kan være med til at bygge noget, der har betydning for andre mennesker. Det er en sygt fed tjans, vi har fået, og at halinspektøren giver os den mulighed, siger Andreas Bøgebjerg.

- Det er nogle gode personligheder og rollemodeller. De har bare en fed humor og nogle gode erfaringer. Det er en fornøjelse at være sammen med dem, selvom vi selvfølgelig ikke får det hele serveret på et sølvfad. Vi skal selv samle folk og arbejde for det, tilføjer 17-årige Theis Petersen.

Midlerne til projektet har drengene selv været med til at skaffe. De sidste år har de arbejdet, når der har været feriecamp i Bøgeskov. Desuden modtager Event og Kulturforening Bøgeskov, EKB, som drengene er medlem af, ligesom andre foreninger tilskud fra Fredericia Kommune.

Venneflokken har arbejdet på projektet i nogle måneder, hvor der er bygget en skal af træ udenpå skibscontainerne. Foto: Peter Leth-Larsen
De fleste af drengene, der er i gang med projektet, mødes aftener og weekender for at arbejde. Foto: Peter Leth-Larsen
Isolering skal der til, så man også kan opholde sig i lokalet hele året rundt. Foto: Peter Leth-Larsen
Foreløbig er det kun drenge, der er engageret i projektet, men piger er også velkomne i det nye opholdrum - både under og efter byggeriet. Foto: Peter Leth-Larsen
Lokalet skal få flere unge fra Egeskov, Bøgeskov og Trelde til at blive i området i fritiden. Foto: Peter Leth-Larsen
Hænderne er skruet rigtig på, så det meste kan de selv lave. Ind i mellem får de hjælp og opbakning fra et par voksne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce